Cene po osobi već od 177

Avio karte - Beograd - Amsterdam

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Amsterdam je glavni i najveći grad Holandije.Iako je glavni grad Holandije, sedište svih najvažnijih državnih institucija se ne nalazi u Amsterdamu već u Hagu.Amsterdam je pun različitih zanimljivosti i nezaobilazna evropska prestonica svakog turiste.Po nekim procenama, Amsterdam ima više bicikala nego stanovnika.

Iako ga zovu gradom slobode i greha, kulture u Amsterdamu ne manjka. Ovaj grad mereno po kvadratnom metru, ima najveći broj muzeja u svetu.Čitav grad se nalazi ispod nivoa mora, najniža tačka Amsterdama leži na 6,7m ispod nivoa mora.Amsterdam je grad sa najviše različitih nacionalnosti u celom svetu.Grad je dobio ime po reci Amstel koja protiče kroz grad.Amsterdam ima 165 kanala koji su dugački preko 100 km.U gradu postoji 1265 mostova 3x više nego Venecija (409).

Beograd je od Amsterdama dobro povezan vazdušnom linijom i udaljen je 1417km.Direktan let između Beograda i Amsterdama postoji avio kompanijom Air Serbia, koja saobraća četvrtkom i nedeljom a od 13.05.2021. direktan let ponovo uvodi i avio kompanija KLM koja će saobraćati tri puta nedeljno četvrtkom, subotom i nedeljom. Let traje 2 sata i 35 minuta.

O aerodromu ✈

Šipol (Amsterdam Airport Schiphol) je međunardoni aerodrom udaljen 15km jugozapadno od glavnog grada Amsterdama. Najveći je aerodrom u Holandiji i treći najprometniji aerodrom u Evropi. Sagrađen je kao jedan ogromni terminal podeljen u nekoliko manjih.

Aerodrom poseduje čak pet salona:

  • KLM Crown saloni

Savršeni za odmor i privatnost. Ove salone mogu koristiti putnici biznis klase i oni koji poseduju Flying Blue Platinum ili Gold karticu ili SkyTeam Elite Plus članstvo. Postoje 2 ovakva salona na aerodromu – Salon 25, koji se nalazi u Šengenskoj zoni, na drugom spratu, preko puta pristaništa D, i Salon 52 za putnike na međunarodnim letovima, preko puta pristaništa F.

  • Aspire saloni

Otvoreni za sve putnike i sadrže radne prostorije opremljene besplatnim internetom.Ovi saloni isto tako poseduju i savršen pogled na aerodromsku pistu. Postoje 2 ovakva salona – Salon 41 za međunardne letove nalazi se na zadnjem spratu na pristaništu E i otvoren je od 06:30 do 23:30, i Salon 26 koji se nalazi na drugom spratu posle bezbedonosne kontrole i otvoren je radnim danima od 05:30 do 21:30, a subotom od 05:30 do 20:00.

  • British Airways salon

Dostupan za BA Club Europe korisnike koji lete za London, Cathay Pacific premium putnike koji lete do Hong Konga, kao i za BA i One World elite članove. Nalazi se na drugom spratu iznad dvorane za polaske 2 i 3. Salon je otvoren svaki dan od 05:30 do 21:30.

Svi saloni odlikuju tišinom i udobnošću. Tu putnici mogu pojesti kvalitetnu i ukusnu hranu, pročitati novine ili magazine, koristiti besplatan internet, a mogu i iskoristiti usluge fax mašine ili kopirnice.

Transport sa aerodroma Šipol

Putnici na raspolaganju imaju voz, autobus i taksi vozila:

Voz železnička stanica se nalazi direktno ispod aerodromskog terminala, do koje se može doći liftom ili pokretnim stepenicama. Voz ide direktno do Centralne Stanice u Amsterdamu i vožnja traje 15ak minuta. Noćni vozovi povezuju aerodrom sa Amsterdamom, Utrehtom, Leidenom, Hagom, Roterdamom i Delftom, a ultra brzi vozovi Thalys povezuju druge evropske gradove. Karte se mogu kupiti u Schiphol Plazi.

Autobusi polaze sa platforme A7, koja se nalazi ispred odeljka za dolaske 2. Postoje gradski i regionalni autobusi, kao i šatlovi.

Taksi vozila se nalaze ispred Schiphol Plaze i vožnja do Amsterdama traje 15ak minuta. Vozila se i mogu rezervisati preko aerodromskog sajta. Treba imati na umu da neka taksi udruženja primaju samo kartice kao način plaćanja.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama