Cene po osobi već od 139
Luksemburg - Luxembourg

Avio karte - Beograd - Luksemburg

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Luksemburg, zvanično Veliko Vojvodstvo Luksemburg, jeste država u zapadnoj Evropi bez izlaska na more. Ona se graniči sa Belgijom na zapadu i severu, Nemačkom na istoku i Francuskom na jugu. Prestonica se takođe zove Luksemburg i zajedno sa gradovima Briselom i Strazburom predstavlja jednu od tri zvanične prestonice Evropske unije i sedište Evropskog suda pravde, najviše pravosudne ustanove u EU. Kultura Luksemburga predstavlja mešavinu francuske i nemačke kulture.

Sa površinom od svega 2.586 kvadratnih kilometara, Luksemburg je jedna od najmanjih suverenih država u Evropi, a naseljava je nešto više od 500.000 stanovnika.

Luksemburg priznaje čak tri jezika kao zvanična: francuski, nemački i luksemburški.

Iako je prilično mala država, Luksemburg ima puno toga da ponudi turistima, počevši od svoje prestonice čija je stara četvrt pod zaštitom UNESCO-a.

Pored stare četvrti, u glavnom gradu Luksemburga treba obići Nacionalni muzej istorije i umetnosti, zatim prirodno brdsko utvrđenje Bok na kom se još uvek nalaze tragovi nekadašnjeg zamka, Zidove Korniša koji se smatraju „najlepšim balkonom u Evropi“, ali i Palatu Giljoma II blizu koje se nalaze gradska kuća i još neke zanimljive atrakcije.

Luksemburški Ardeni su lokacija za one koji preferiraju prirodu. Tamo se mogu naći netaknute šume i livadski predeli.

Luksemburg je i dom mnogih zamaka, a najpoznatiji od njih su Buršajd zamak, Valferdang zamak, Bjufort zamak, Majzenburg i Nomerlejen u gradu Larošet, ali i Vijanden feudalni zamak u istoimenom gradu.

O aerodromu ✈

Aerodrom Luksemburg (Luxembourg Airport) je glavni aerodrom u Luksemburgu. Nalazi se 6km od centra grada. Sedište je internacionalne aviokompanije Luxair.

Kao što je i prethodno najavljeno Luxair je uveo direktnu liniju Luksemburg- Beograd i početak saobraćaja je planiran za 03.06.2021.Letovi će se obavljati dva puta nedeljno – četvrtkom i nedeljom.

Salon Luksemburg aerodroma je jedini salon za ekonomsku i biznis klasu, smešten na Terminalu A.

Transfer sa aerodroma

●Gradski autobusi – linija 16-Eurobus i linija 29 saobraćaju na svakih 10-15 radnim danima, dok vikendom na svakih pola sata, od aerodroma do grada Luksemburga.
●Regionalni autobusi – linija 117 saobraćaju do Mesenich i Triera u Nemačkoj na svaka 2h. Flibco shuttle autobusi saobraćaju do određenih gradova u Francuskoj, Belgiji i Nemačkoj na svaka 2 sata.
●Taksi vozila smeštena su ispred Terminala.
●Rent-a car agencije nalaze se u sklopu aerodroma na nivou -2.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama