Cene po osobi već od 753

Avio karte - Beograd - Brazilija

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Brazilija je glavni grad Brazila i jedan je od retkih potpuno planski izgrađenih gradova, od samih temelja. Izgrađena je za 41 mesec.

Iz ptičije perspektive, Brazilija liči na avion gde je “glava” aviona deo gde se nalaze najvažnije vladine zgrade.

Brazilija je izgrađena oko veštačkog jezera pod nazivom Paranoa.Jezero Paranoa koje okružuje Brazilija ima aligatore.

 

Šta posetiti?

Nimajerova katedrala – Hiperbolična betonska konstrukcija odaje utisak lagane građevine, čije krive grede podsećaju na čašične listove predimenzioniranog cveta.

Palacio Dos Arkos – U njoj se nalazi Ministarstvo spoljnih poslova.Okružuju je prelepa bašta i ribnjak.

Praça dos Tres Poderes (Trg tri sile) – Kao što samo ime govori, to je trg okružen važnim zgradama izvršne, zakonodavne i pravosudne vlasti:

Palacio do Planalto, zvanična rezidencija predsednika,

Supremo Tribunal Federal (Vrhovni sud)

Congresso Nacional (Nacionalni kongres), koji se sastoji od Senata i Predstavničkog doma. Odmah ćete prepoznati ovaj trg, po ogromnoj brazilskoj zastavi, koja leprša 99m iznad tla.

Ovde se nalazi i nekoliko spomenika i spomen-obeležja, među kojima su Muzej JK posvećen brazilskom političaru i predsedniku Juscelino Kubitschek (Žuselino Kubiček), Nacionalni panteon i razne skulpture.

 

O aerodromu

Međunaropdni aerodrom Brazilija (Brasília Presidente Juscelino Kubitschek International Airport) se uglavnom koristi kao glavno čvorište za međunarodne letove unutar Brazila. Smešten je u Lago Sul, tačnije 15km južno od centra grada Brazilije.

Aerodrom raspolaže sa tri salona:

●Aeroportos VIP Club (Domestic) – smešten na drugom spratu domaćeg terminala. Putnicima su na raspolaganju: alkoholna i bezalkoholna pića, igraonica za decu, časopisi, magazini, monitor sa redom letenja i TV. Sala za konferenciju, faks i tuš kabine su dostupni uz doplatu. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren 24h dnevno.

●VIP Express Club Pier Norte – nalazi se na domaćem terminalu, samo za putnike na domaćem letu. Dostupni su im: bezalkoholna pića, alkoholna pića (doplata), igraonica za decu, prostorija sa video igricama, internet, časopisi, magazini, TV i monitor sa redom letenja. Salon je otvoren od 06:00 do 00:00h

●Brazilija aerodrom – internacionalni lounges

●Aeroportos VIP Club (International) – nalazi se na prizemlju međunarodnog terminala. Mogu se koristiti: bezalkoholna pića, alkoholna (uz doplatu), internet, časopisi, magazini i TV. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren 24h dnevno.

 

Transport sa aerodroma

Od aerodroma do centra grada se mogu koristiti sledeća prevozna sredstva:

●Autobus – DF Trans autobuska linija 102. Saobraća svakih 20 minuta. Postoje i autobuske linije koje sobraćaju do raznih destinacija sa polaskom sa autobuske stanice u centru.

●Taxi – vozila se nalaze ispred terminala. Dostupna su 24h dnevno. Vreme putovanja do centra grada je 15 minuta.

●Rent-a car – pultovi rent-a car kompanija se nalaze na Terminalu 1, u delu za dolaske. Postoji mogućnost i rezervacije auta online.

 

Kako da kupite avio karte za Braziliju?

U prestonicu najveće države Južne Amerike možete doputovati avio kompanijama Lufthansa, Swiss Airlines ili Air France preko Pariza i Rio de Žaneira ili Sao Paula, a najpovoljniji avionski letovi se mogu naći na našem sajtu.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama