Njujork

Njujork

Opšte aktivnosti

Njujork (New York), grad koji nikada ne spava, sastoji se iz pet oblasti : Bruklin (Brooklyn), Bronks (Bronx), Kvins(Queens), Menhetn(Manhattan) i Stejten Ajland(Staten Island) i predstavlja jedan od najvećih gradova na svetu.

Bilo bi moguće da provedete godinu dana odmora u njemu i opet ne iscrpite sve sto može da vam ponudi: poseduje neke od najboljih svetskih muzeja i jedna je od najvećih turističkih atrakcija. Noćni život grada je nepresušan, raznovrsnost svih svetskih kuhinja ce zadovoljiti svaki ukus, a sve to zajedno servirano je sa najneverovantnijom kulturološkom raznolikošću koju čini populacija iz čitavog sveta.

Posećen je prvo od strane Evropljana  1524.godine, zatim naseljen kao Novi Amsterdam 1614. a preimenovan u Njujork 1644. godine u čast vojvode od Jorka, nakon što je zauzet od strane Engleza.
Njegova luka je od 1866. godine videla milione emigranata koji su dolazili privučeni simbolikom i prizorom Statue slobode. Istorija o njima i danas se moze pogledati u Muzeju emigranata na Elis Ajlendu.

NY-central-parkNajveća obeležja grada su Bruklinski most koji spaja Menhetn i Bruklin, Kip slobode – poklon Francuske, podignut 1886., Empajer stejt bilding, zgrada Ujedinjenih nacija,
Central park, Rokfeler centar, Krajsler zgrada i mnoga druga…

Šoping je za Njujorčane nacin zivota i mesta koja morate posetiti za tu namenu su definitivno Blumingdejl, SoHo, Tifani, Grinvič Vilidz, Kineska četvrt i Mala Italija.
Njujork ima mnogobrojne muzeje ali najpoznatiji su naravno Metropoliten muzej, Bruklinski, Gugenhajm i  Muzej i biblioteka Morgan. Samo oni bi i najveće ljubitelje  i sladokusce umetnosti držali zauzetim nedeljama.

NYC1Brodvej je srce Njujorške pozorišne umetnosti. Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite karte za neki od poslednjih mjuzikla, posetite neko od eksperimentalnih pozorišta i priuštite sebi nešto potpuno novo i osvežavajuće. Ljubitelji klasične muzike bi trebalo da se upute u Karnegi hol i Linkoln centar.

Njujork je grad koji predstavlja svet u malom i u kome za svakoga postoji neki kutak. Kada ga jednom posetite, ostaviće vas bez daha i uvek ćete poželeti da mu se vratite.

Država USA
Valuta Dolar
Vizni režim Za državljane Srbije potrebna je viza za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Noćni život

Noćni život Što se tiče poznate izreke „grad koji nikad ne spava“ možemo sa sigurnošću reći da je zaista je istinita kada je Njujork u pitanju. To se pogotovo odnosi na Menhetn koji obiluje barovima i noćnim klubovima. Brodvej se nalazi na Tajms Skveru i poznat je po velikom broju tematskih restorana, barova, bioskopa i neverovatnih mjuzikla. Nepresušan je izvor zabave. Ist Vilidz je poznat po malim klubovima sa živom muzikom koji rade do dugo u noć. SoHo privlači umetnike, modele i medije i tamo se možete informisati o novim umetničkim stremljenjima, modnim stilovima i uz malo sreće prisutvovati interesantnim dogadjajima i zabavama. Ulaznice se plaćaju, klubovi većinom rade do 04.00 a pića se ne poslužuju osobama mlađim od 21 godine.

Hotel Pennsylvania Manhattan

SAD
Cena po sobi po noćenju od 49

Hotel Pennsylvania je smešten u Njujorku, na Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs