Njujork

Njujork

Opšte aktivnosti

Njujork (New York), grad koji nikada ne spava, sastoji se iz pet oblasti : Bruklin (Brooklyn), Bronks (Bronx), Kvins(Queens), Menhetn(Manhattan) i Stejten Ajland(Staten Island) i predstavlja jedan od najvećih gradova na svetu.

Bilo bi moguće da provedete godinu dana odmora u njemu i opet ne iscrpite sve sto može da vam ponudi: poseduje neke od najboljih svetskih muzeja i jedna je od najvećih turističkih atrakcija. Noćni život grada je nepresušan, raznovrsnost svih svetskih kuhinja ce zadovoljiti svaki ukus, a sve to zajedno servirano je sa najneverovantnijom kulturološkom raznolikošću koju čini populacija iz čitavog sveta.

Posećen je prvo od strane Evropljana  1524.godine, zatim naseljen kao Novi Amsterdam 1614. a preimenovan u Njujork 1644. godine u čast vojvode od Jorka, nakon što je zauzet od strane Engleza.
Njegova luka je od 1866. godine videla milione emigranata koji su dolazili privučeni simbolikom i prizorom Statue slobode. Istorija o njima i danas se moze pogledati u Muzeju emigranata na Elis Ajlendu.

NY-central-parkNajveća obeležja grada su Bruklinski most koji spaja Menhetn i Bruklin, Kip slobode – poklon Francuske, podignut 1886., Empajer stejt bilding, zgrada Ujedinjenih nacija,
Central park, Rokfeler centar, Krajsler zgrada i mnoga druga…

Šoping je za Njujorčane nacin zivota i mesta koja morate posetiti za tu namenu su definitivno Blumingdejl, SoHo, Tifani, Grinvič Vilidz, Kineska četvrt i Mala Italija.
Njujork ima mnogobrojne muzeje ali najpoznatiji su naravno Metropoliten muzej, Bruklinski, Gugenhajm i  Muzej i biblioteka Morgan. Samo oni bi i najveće ljubitelje  i sladokusce umetnosti držali zauzetim nedeljama.

NYC1Brodvej je srce Njujorške pozorišne umetnosti. Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite karte za neki od poslednjih mjuzikla, posetite neko od eksperimentalnih pozorišta i priuštite sebi nešto potpuno novo i osvežavajuće. Ljubitelji klasične muzike bi trebalo da se upute u Karnegi hol i Linkoln centar.

Njujork je grad koji predstavlja svet u malom i u kome za svakoga postoji neki kutak. Kada ga jednom posetite, ostaviće vas bez daha i uvek ćete poželeti da mu se vratite.

Država USA
Valuta Dolar
Vizni režim Za državljane Srbije potrebna je viza za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Noćni život

Noćni život Što se tiče poznate izreke „grad koji nikad ne spava“ možemo sa sigurnošću reći da je zaista je istinita kada je Njujork u pitanju. To se pogotovo odnosi na Menhetn koji obiluje barovima i noćnim klubovima. Brodvej se nalazi na Tajms Skveru i poznat je po velikom broju tematskih restorana, barova, bioskopa i neverovatnih mjuzikla. Nepresušan je izvor zabave. Ist Vilidz je poznat po malim klubovima sa živom muzikom koji rade do dugo u noć. SoHo privlači umetnike, modele i medije i tamo se možete informisati o novim umetničkim stremljenjima, modnim stilovima i uz malo sreće prisutvovati interesantnim dogadjajima i zabavama. Ulaznice se plaćaju, klubovi većinom rade do 04.00 a pića se ne poslužuju osobama mlađim od 21 godine.

Nyma – The New York Manhattan Hotel

6 West 32nd Street, Njujork, NY 10001, SAD

Više informacija

Rezervišite

Paramount Times Square Hotel

235 West 46th Street, Njujork, NY 10036, SAD

Više informacija

Rezervišite

The Redbury New York

29 East 29th Street, NoMad, Njujork, NY 10016, SAD

Više informacija

Rezervišite

Shoreham Hotel

33 West 55th Street, Njujork, NY 10019, SAD

Više informacija

Rezervišite

Hotel Four Points by Sheraton

6 Platt Street, Vol strit, NY 10038, SAD

Više informacija

Rezervišite

Central Park West Hostel

201 West 87th Street, Gornji Vestsajd, Njujork, NY10024, SAD

Više informacija

Rezervišite

Hotel Pennsylvania

401 7th Avenue, Njujork, NY 10001, Sjedinjene Američke Države

Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Njujork – Velika jabuka

Njujork
Cena po osobi od 1280

Njujork. Grad mogućnosti, visoke mode, fenomenalnih Više informacija

Rezervišite