Milano

Milano

Opšte aktivnosti

Milano je grad smešten u severnom delu Italije, i glavni je grad istoimenog okruga, kao i regije Lombardija. U Milanu živi preko milion stanovnika. Ovo je drugi po veličini grad u Italiji.

Smatra se privrednim središtem Italije, a takođe je i svetski centar mode. Na području Milana preovladava vlažna suptropska klima, sa karakteristikama kontinentalne. Leta su vruća i vlažna, a zime hladne sa velikom količinom padavina. Grad se ponosi sa nekoliko popularnih turističkih atrakcija, kao što su katedrala i trg Piazza del Duomo, opera La Scala, galerija Vittorio Emanuele II, dvorac Castello Sforzesco, Pinacoteca di Brera i ulica Via Montenapoleone, ali posećuju se i naizgled manje poznate znamenitosti kao Bazilika Svetog Ambrozija, Navigli (plovni kanali u okolini grada) i Akademija Brera. Grad raspolaže brojnim hotelima, uključujući i ultra-luksuzni Town House Galleria, vodeći svetski hotel sa sedam zvezdica.

Milano – grad bogate istorije

Istorija Milana je veoma duga i bogata. Ime su mu dali Rimljani, koji su ga osvojili 222. godine pre nove ere. Značaj je dobio kada ga je rimski car Dioklecijan, 293. godine, proglasio za prestonicu zapadnog dela Rimskog carstva. Ovde su konstantin Veliki i Licinije potpisali 313. godine čuveni Edikt, a po kome je hrišćanstvo legalizovano. Tokom ranog sredjeg veka Milano je u nekoliko navrata pustošen, da bi vlast nad njim na kraju preuzeo franački car Karlo Veliki. Kasnije je grad ušao u sastav Svetog Rimskog Carstva. Milano je bio jedan od vodećih renesansnih gradova u Italiji. Nakon toga započinje ubrzan razvoj Milana, a taj trend traje i do danas.

Turističke atrakcije i sadržaji:

Najveća i najznačajnija atrakcija je milanska katedrala, četvrta najveća katedrala u svetu.
Milano je cenjen kao svetsko središte mode i dizajna, s velikim globalnim uticajem u trgovini, industriji, muzici, sportu, književnosti i umetnosti. Milano je posebno poznat po svojim modnim kućama i shopping centrima, kao u čuvenoj ulici Montenapoleone, i Galeriji Viktora Emanuela (Galleria Vittorio Emanuele), koja se smatra najstarijim trgovačkim centrom u svetu. Grad poseduje bogato kulturno nasljeđe i jedinstvenu kuhinju s brojnim čuvenim jelima, kao što su božićni kolač panettone, i risotto alla Milanese. Takođe, Milano je veoma poznat po muzičkoj tradiciji, posebno operi, ali i kao dom više značajnih kompozitora (Giuseppe Verdi) i pozorišta (Teatro alla Scala). Milano je poznat i po nekoliko značajnih muzeja, univerziteta, akademija, palata, crkava i biblioteka (Akademija Brera i Castello Sforzesco).

 

Država Italija
Jezici koji se govore Italijanski
Valuta euro (EUR)
Vizni režim Građanima Srbije nije potrebna viza za Italiju

Sport i priroda

Sport i priroda Milano je poznat kao grad fudbala, obzirom da odatle dolaze 2 najtrofejnija i najveća italijanska fudbalska kluba - Inter i Milan. Stanovnici Milana ali i brojni turisti mogu pronaći mir u velikom gradskom parku bogatom raznovrsnom vegetacijom i fontanama.

Noćni život

Noćni život Milano je kao grad elegancije, mode, zabave, poznat po noćnom životu u kojem se nudi raznovrsna ponuda, od vrhunskih restorana do noćnih klubova, a u gradu se održavaju koncerti od klasične muzike do moderne muzike.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Milanska ( Duomo ) katedrala dominira centralnim gradskim trgom. Izgrađena je 1386. godine, i najveća je gotička katedrala na svetu.Milanska skala je jedan od najčuvenijih simbola Milana. Ova operska kuća smeštena je na trgu La Skala, a građena je u neoklasičnom stilu. Crkva Santa Maria delle Grazie se nalazi na UNESCO listi svetske baštine. 

Hotel Pierre Milano

Via De Amicis 32, Milano - Centar grada, 20123 Milano, Italija
Cena po sobi po noćenju od 155

Više informacija

Rezervišite

Hotel Mentana

Via Morigi 2, Milano - Centar grada, 20123 Milano, Italija
Cena po sobi po noćenju od 105

Više informacija

Rezervišite

Hotel Ritter

Corso Garibaldi 68, Milano - Centar grada, 20121 Milano, Italija
Cena po sobi po noćenju od 90

Više informacija

Rezervišite

Hotel Berlino

Via Giovanni Antonio Plana 33, Čertoza, 20155 Milano, Italija
Cena po sobi po noćenju od 60

Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Milano 4 dana/3 noći- avio+hotel

Milano
Cena po osobi od 310

Milano 4 dana/3 noći- avio+hotel – U Milanu Više informacija

Rezervišite