Cene po osobi već od 190

Avio karte - Beograd - Porto

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Porto je drugi po veličini grad u Portugaliji. Smešten je u severnom delu Portugalije i broji oko 250 hiljada stanovnika.

Pre svega, Porto je poznat po svom svetski hvaljenom gustom i slatkastom vinu Portu, koje je prvi put poteklo baš iz njegovih podruma.

Ipak, stari grad, prepoznatljiv po jarkim i šarenim kućama, smešten u Ribeiri, sagrađen na brdu sa kog ćete pogledom obuhvatiti ceo grad i Duoro reku, danas se nalazi na listi UNESCO-ve baštine i doslovno će vas oboriti s nogu.

Brežuljkasti reljef, uske, strme uličice, prelepi zeleni vrtovi ušarenjeni cvećem, zanimljiva arhitektura, unikatna vina i srdačni, nasmejani ljudi čine ga jedinstvenim i neponovljivim. Ako ste se već odlučili za Porto, obavezno posetite sledeća mesta.

Znamenitosti koje treba videti u Portu su reka Duro koja protiče kroz grad i u njemu se uliva u Atlanski okean koji je udaljen svega 20 minuta od centra grada,most Dom Luiš,vinski podrumi,kuća muzika u Portugalu, Kristalna palata i njene bašte,železnička stanica Sao Benito,knjižara Lello,fudbalski klub Porto..

Zvanična valuta je euro.

Udaljenost od Beograda do Porta vazdušnom linijom iznosi 2386 km. S’obzirom da direktan let iz Beograda ne postoji, najbolja je opcija leta sa jednim presedanjem u nekom Evropskom gradu sa trajanjem leta sa sve tranzitom oko 6 sati.

O aerodromu ✈

Fransisko Sa Karneiro ili jednostavno Porto (Francisco Sá Carneiro Airport) je međunarodni aerodrom koji se nalazi 11km severozapadno od centra grada Porto, u Portugalu.Trenutno je drugi u zemlji po prometu putnika.

Predstavlja bazu za EasyJet, Ryanair, TAP Air Portugal i TAP Express.

Aerodrom raspolaže sa jednim salonom ANA Lounge – nalazi se u glavnoj sali za odlaske. Dizajniran za udobnost i praktičnost, nudi prijatnu i opuštenu atmosferu sa panoramskim pogledom na pistu. Putnicima su u ponudi: alkoholna i bezalkoholna pića, internet, časopisi i magazini, sala za konferenciju, faks, telefon i TV. Obezbeđen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren od 05:00 do 23:00h, 7 dana u nedelji.

Transfer sa aerodroma

Autobus – postoje redovne autobuske linije 601, 602, 604 i 3M koje saobraćaju do centra grada.

Shuttle – uslugom prevoza do centra Porta upravlja Goin′ Porto i aerodromski prevoz, dok Get Bus vrši usluge za Guimaraes i Braga.

Metro – Porto do Metro’s Violet Line redovno saobraća do centra grada od 06:00 do 01:00h. Stanica se nalazi odmah izvan terminala. Vreme putovanja je oko 30 minuta.

Taxi – Taxi vozila se nalaze izvan dela za dolaske. Na raspolaganju su 24h dnevno.

Rent-a car – vozila više rent-a car kompanija se mogu iznajmiti u nekom od njihovih pultova koji se nalaze u prizemlju aerodroma.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama