U Tunis bez straha

Ako još niste odlučili gde ćete ovog leta na odmor, slobodno odaberite Tunis. “Posle revolucije 14. janura ove godine, Tunis je slobodan i turisti nemaju zbog čega da brinu”, rekao je savetnik Ambasade Tunisa u Beogradu, Rabi Zenati.
On je dodao, tokom svog gostovanja u u Visokoj turističkoj školi (VTS S) u Beogradu, da su se u bezbednost Tunisa uverili i posetioci iz Srbije koji su tamo otišli već krajem februara.
“Sredinom januara ove godine, posle višenedeljnih narodnih demonstracija, dugogodišnji autoritarni šef Tunisa Zine El Abinidne Ben Ali, napustio je i položaj i zemlju. Sada je Tunis slobodan, a vlastima naše zemlje je sigurnost turista na prvom mestu”, rekao je Zenati.
Tunis godišnje poseti preko sedam miliona turista, a samo iz Srbije je 2010. tu severnoafričku državu posetilo 23.000 turista.
“Tunis je aktuelna turistička destinacija tokom cele godine. To je zemlja koja č?eka da bude ponovo otkrivena. I bez obzira na to što ima duž južnih obala Mediterana, obalu od 1.300 kilometara, ko dolazi u Tunis samo radi mora mnogo toga će propustiti”, rekao je predstavnik Odbora za turizam Tunisa zadužen za Srbiju, Riad Dkili, koji je u VTS S održao predavanje “Turizam u Tunisu”.
On je rekao, između ostalog, i da je Tunis turistima privlačan zbog pristupačni cena, kao i zbog toga što je veoma blizu Evrope.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama