Tokom leta niže cene avio karata

Cene avionskih karata vrtoglavo skaču. Promotivne tarife postoje, ali samo za trećinu mesta u avionu, a prodaju se isključivo tri meseca unapred.
Đorđe Vukotić iz “Jat ervejza” kaže da su cene u avioindustriji neka vrsta berze pa ukoliko se javite ranije možete da kupite kartu po nižoj ceni. Za let iz Beograda za Amstredam, na primer, cena karte istom kompanijom, u istom avionu, može znatno da varira.
Promotivna, na primer, košta 65 evra, a puna 250 evra, pri čemu je taksa na aviogorivo kod prve 6.000 dinara, a čkod druge čak 25.000 dinara. Strunjaci kažu da kada budemo veće tržište, biće veće konkurencije i manjih cena.
“Mi smo malo tržište. Imamo mali broj aviokompanija koje lete iz Beograda, pa su samim tim i karte skuplje. Tako su na primer iz Budimpešte karte dvostruko jeftinije”, rekao je za Radio televiziju Srbijedirektor turističke agencije Jubmo Travel Igor Vranješević.
Veći pomak treba očekivati od jeseni, kažu u Aerodomu “Nikola Tesla”. Raste broj putnika, svakog meseca ih je ?ak oko 100.000 više, a to bi trebalo da obezbedi uslove za drugačije poslovanje.
Generalni direktor Aerodroma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević rekao je da će tako veliki broj putnika omogućiti da se sredinom leta snize cene usluga koje pružaju aviokompanije.
“Biać novih destinacija, novih linija, privući ćemo nove prevoznike, a na taj način ćemo pomoći da sve veći broj građana dobije avionske karte po niskim cenama”, naveo je Radosavljević.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama