Fam trip Subotica 01-02.10.2011.

Najvažnije je imati dobru ekipu čiji se članovi međusobno razumeju, uvažavaju i zajedno postižu mnogo više nego svako ponaosob. Da bismo se još bolje upoznali sa novim kolegama krenuli smo prema Subotici na nezaboravno druženje.

U subotu, 01. oktobra smo posle posla krenuli u Suboticu. Pravo smo otišli kod „Abrahama“, nadomak Palića, lokalnu gostionicu u kojoj se tradicionalno pravi odličan gulaš sa domaćom testeninom u kojoj se nalaze prženi komadići slanine i sir. Posle ručka smo nastavili putovanje do Kelebije gde se nalazi hotel „Vila Majur“ i to na samo 300 metara od granice sa Mađarskom. Hotel izgleda odlično, i privuklo nas je to što osim hotelskih usluga pruža i dodatnu zabavu. U okolini se nalzi „Ergela Kelebija“ koja je otvorena za potrebe hotela a poslednjih godina uspeva da živi od sopstvenih prihoda.

Mrak je ranije pao i nismo gubili vreme već smo odmah produžili do centra Subotice. Počeli smo šetnju od Gradske Kuće koja je predivno osvetljena noću i izgleda kao kuća iz bajke. Tu počinje i subotički korzo gde smo ugledali puno šetača. Uživali smo u šetnji i prizoru a u jednoj uličici smo naišli na kafe-restoran „Boss“ koji se nalazi u ugodnom ambijentu na otvorenom i u kome je bilo veoma živo.

Tu smo probali mađarski slatkiš galuška, kombinaciju bele i crne piškote, oraha, badema i šlaga.

Veče smo proveli sa tamburašima u hotelu i pošli na odmor pred takmičarski dan.

Predivno, sunčano jutro je svanulo u ravnici. Posle doručka su nas čekala dva fijakera upregnuta sa po dva lipicanera sa kojima smo odjurili kroz bagremar pa pored jezera pravo na ergelu konja „Kelebija“.

Posle obilaska ergele i upoznavanja sa detaljima iz života ergele imali smo priliku da jašemo konje. Posle jahanja smo započeli „Olimpijadu u pustari“ kako su domaćini nazvali igre na otvorenom. Podelili smo se u dve ekipe, Jumbo i Dambo i igre su počele. Ekipe su bile podjednako dobre, a igre su bile zanimljive i pažljivo osmišljene: pikado sa konja u hodu, ubacivanje potkovice u kantu, hod na drvenim skijama, kockama i daskama… Neke stvari smo radili prvi put, ali uz podršku ekipe nije bilo teško. U igrama je bilo 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 2:3 i 3:3. Posle olimpijade nastavili smo igre sa jednom partijom fudbala, dva puta po 10 minuta na velikom travnatom terenu. Svi su se trudili a neki su se i istakli sa dobrom igrom i sjajnim napadima. Prvo poluvreme se završilo rezultatom 1:0 a drugo poluvreme je donelo preokret. Posle nekoliko skrivljenih penala ekipa Dambo je slavila rezultatom 3:1.

Posle sportskih aktivnosti predah smo potražili u restoranu „Riblja Čarda“ na obali Palićkog jezera, uz riblje specijalitete: dimljena palićka riba i šaran sa pečurkama i povrćem. U suton smo prošetali Palićkim šetalištem i krenuli kući.

Ovaj vikend ćemo pamtiti po odličnom provodu uz koji smo se još bolje upoznali i zbližili u nastojanjima da nam takvi budu dani provedeni u obavljanju aktivnosti na poslu.

Uskoro ćemo organizovati nove izlete, a do tada pogledajte slike i snimke iz Subotice.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama