Obavezan PCR test za ulazak u Srbiju

Vlada Srbije usvojila je nove mere za ulazak stranih građana u Srbiju kao i za naše građane koji se vraćaju kući, a koja stupa na snagu 20.12.2020.

Kako je navedeno u saopštenju strancima koji dolaze u Republiku Srbiju dozvoljen je ulazak u zemlju ukoliko poseduju negativan PCR test ne stariji od 48 sati izdat od strane referentne laboratorije zemlje iz koje dolaze, odnosno iz koje ulaze u Republiku Srbiju.

Državljani Srbije koji žive ili se trenutno nalaze u inostranstvu, strani državljani koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji, kao i članovima diplomatsko-konzularnog osoblja i članovima njihovih porodica koji ne poseduju negativan PCR test ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata, dozvoljen je ulazak u Republiku Srbiju, ali određuje se mera karatntina u kućnim uslovima u trajanju od 10 dana. Karantin prestaje da važi ukoliko se testiranje obavi u referentnoj laboratoriji u Republici Srbiji o ličnom trošku, a nalaz PCR testa bude negativan.

Uporedo sa novom uredbom, najavljena je i promena cena PCR testa na lični zahtev koja će za državljane Republike Srbije iznositi 9000 dinara dok će za strane državljane cena biti 18000 dinara.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama