Montenegro Airlines od danas ne saobraća

Svetska kriza u avio saobraćaju izazvana pandemijom korona virusa odnosi danak obustavljanjem letova i najave gašenja crnogorske nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines koja od danas više neće obavljati komercijalni avio saobraćaj.

Iz kompanije je saopšteno sledeće:

“Usled novonastale okolnosti koja se odnosi na odluku Vlade Crne Gore da u daljem periodu neće podržati postojanje nacionalne avio-kompanije, i koja izrazito negativno utiče na bezbednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procenili smo da je u pitanju nivo rizika koji Montenegro Airlines ne može da prihvati. Ovim obaveštavamo da od 26. 12. 2020. godine u celosti obustavljamo planirani saobraćaj. Bezbednost putnika, posade i vazduhoplova je prioritet kompanije od osnivanja pa do danas. Hvala svim našim putnicima za godine poverenja, putovanja i prijateljstva, i unapred se izvinjavamo svima kojima će ovakva odluka o radu narednih dana i sedmica pričiniti probleme u organizaciji putovanja koja jesu ili planiraju da započnu”.

Prethodno je ministar za kapitalne investicije u Vladi Crne Gore Mladen Bojanić izjavio da se sprema gašenje nacionalne avio kompanije i osnivanje nove, do leta.

Putnici koji su u Jumbo Travel-u kupili avio karte za letove Montenegro Airlines-a, a nisu ih iskoristili biće odmah obavešteni sa naše strane o otkazivanju letova.

Čim dobijemo uputstvo od avio kompanije na koji način su planirali da izvrše refundacije za neiskorišćene karte, postavićemo obaveštenje na ovoj stranici.

Preporučujemo da odmah uradimo rezervacije i avio karte na letovima AirSerbia koji saobraćaju na relaciji Beograd – Tivat tri puta nedeljno (ponedeljak, sreda, subota) i Beograd – Podgorica, svakodnevno.

Nove avionske karte možete kupiti na 8 rata, čekovima ili administrativnom zabranom, a stare karte će vam biti refundirane na vaš račun po pristizanju novca od avio kompanije na naš račun.

Verujemo da će procedura povraćaja novca potrajati pa vas molimo da razumete da se vaš novac nalazi na računu avio kompanije, a ne kod nas.

Mi ćemo da radimo na tome ozbiljno i savesno i učinićemo sve što je do nas da vaš novac dobijete nazad. Tako smo činili i u drugim sličnim situacijama.

Redosled događaja:

25.12.2020. – obavljen poslednji let i obustavljeni svi dalji letovi. Objavljeno osnivanje nove crnogorske avio kompanije do leta 2021.

 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama