Wizz Air ukida letove za Oslo i Brisel

Wizz Air ukida letove za Oslo i Brisel iz Beograda od 6. maja ove godine, a najavljeno je i smanjenje broja polazaka ka ostalim destinacijama sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”.
Whizz Air
Ovu odluku mađarska low cost avio kompanija Wizz Air opravdava poskupljenjem aerodromskih troškova za 40 odsto u odnosu na raniji period.Iz ove kompanije stiže obaveštenje da putnicima koji imaju rezervacije za letove na linijama koje se ukidaju biće ponuđena puna refundacija. Cene avio karata za letove ka preostalim destinacijama biće povećane za pet do deset evra, koliko su po putniku porasli i troškovi za mađarsku avio kompaniju.Ovo svakako nije dobro za beogradski aerodrom kao ni za putnike koji započinju putovanje iz Beograda ka nekoj destinaciji iz mreže Wizz Air jer će se broj putnika koji polaze iz Beograda smanjiti za 130 000.Da li će se nešto u međuvremenu promeniti ostaje da se vidi u danima pred nama, ali svakako ostaje činjenica da rukovodstvo beogradskog aerodroma dobro treba da razmisli o tome koliko srpskim putnicima i njihovoj platežnoj moći kao i srpskom turizmu uopšteno znači postojanje low cost avio kompanije kakva je Wizz Air.

Wizz Air saopštenje srpskim putnicima

Wizz Air je dao saopštenje povodom novonastale situacije vezano za smanjenje letova iz Beograda.
“Ne planiramo da napustimo ovo tržište.Ostavićemo jedan avion u Beogradu, a drugi ćemo prebaciti u Rigu pošto su u Letoniji niskotarifne kompanije dobrodošle. Ukoliko beogradski aerodrom vrati šemu plaćanja kakva je bila do 1. aprila mi ćemo i broj letova vratiti na staro. Ovo je tužan dan za srpske putnike i za srpski turizam. Verujemo da je pristup niskim tarifama u avio-saobraćaju dobar za Srbiju, ali nažalost ovo uverenje ne deli beogradski aerodrom. Kao jedan od najskupljih aerodroma u Evropi trebalo bi da podstiče niskotarifna putovanja umesto što nepravedno štiti visokoplatežni „Etihad“ – Air Serbiu, koji teži da preuzme monopol.” istaknuto je iz Wizz Air.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama