Put oko sveta sa kućnim ljubimcem

Imate psa ili mačku i spremate se na put? Zašto biste se zbog toga odvojili od svog ljubimca na nekoliko dana, krenite zajedno.
Nema potrebe da moljakate prijatelje, nekoga iz familije ili komšiluka da vam pričuva macu ili kucu dok ste na putu. Pozovite Veterinarski fakultet, ili jednostavno pitajte veterinara koji već vodi brogu o zdravlju vašeg ljubimca, koji papiri su potrebni kako biste životinju izveli iz zemlje.
Neka vas ne obeshrabri ako vam se učini da je procedura komplikovana. Vaš ljubimac to zaslužuje, a vi – za to da brinete kako mu je kod nepoznatih ljudi, možda u nekom pansionu, dok vi uživate daleko na lepoj plaži.
Prilikom rezervacije aranžmana obavezno pitajte da li hotel u koji nameravate da odete prima životinje, a to posebno napomenite prilikom kupovine avio-karte. Takođe, proveriti i kakva je zakonska regulativa u vezi sa tim, zemlje u koju planirate da otputujete.
U zemljama EU kućni ljubimci moraju imati mikročip ili tetovažu, kao i potvrde o vakcinaciji. Informacije o tome šta vam je sve potrebno za put sa životinjicom možete dobiti i na nekim aerodromima koji poseduju veterinarsku službu. I ne brinite, kada jednom prođete kroz proceduru svaki sledeći put će vam biti jednostavnije, a vaša kuca ili maca će tako postat vlasnik pasoša sa zavidnim brojem pečata.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama