Nordwind započinje letove ka Skoplju

Ruska kompanija Nordwind Airlines planira pokretanje operacija između Sankt Peterburga i Skoplja, kao i povećanje frekvencija na postojećim letovima između Moskve i makedonske prestonice pokrenutim prošlog meseca. Do toga dolazi nakon razgovora predstavnika Nordvind-a i makedonske vlade. Ruski prevoznik planira da doda drugi nedeljni polazak iz Moskve u Skoplje počev od 2. avgusta, svakog ponedeljka, dok bi usluge iz drugog najvećeg ruskog grada počele u oktobru. Karte za nove letove tek treba da se prodaju. Ruske vlasti trenutno ograničavaju usluge između Moskve i Skoplja jednom nedeljno, međutim, očekuje se da će ograničenja biti ublažena u narednim nedeljama.

Ruski turoperatori tek treba da prihvate Makedoniju kao turističku destinaciju i trenutno se malo prodaje putničkih paketa u zemlju. To je rezultiralo manjim faktorom opterećenja na skopskim letovima, iako Nordwind potencijal vidi u destinaciji, jer je ulazak za ruske državljane bez viza i ne postoje zahtevi za PCR ili vakcinaciju. Trenutno uslugu Moskva – Skoplje pretežno koriste oni koji nastavljaju putovanje u Crnu Goru, Bugarsku, Južnu Srbiju, Albaniju i Grčku. Na osnovu podataka OAG-a, tokom prepandemije 2019. godine bilo je ukupno 5.518 indirektnih putnika između Moskve i Skoplja i još 1.209 indirektnih putnika između Sankt Peterburga i makedonske prestonice.

Komentarišući novu moskovsku uslugu, generalni direktor operatora aerodroma Skoplje TAV Makedonija, Metin Batak, nedavno je rekao, „U TAV Makedonija smo veoma zadovoljni što je Nordvind odlučio da započne letove između Moskve i Skoplja, otvarajući prvu vazdušnu vezu između Severne Makedonije i Rusija za dvadeset godina. Čvrsto verujemo da ova neslućena ruta ima ogroman potencijal i da će biti vrlo korisna kako poslovnim putnicima, tako i turistima. Nordvind je jedna od najvećih aviokompanija u Rusiji u pogledu putničkog prometa i može se pohvaliti jednom od najrazvijenijih destinacionih mreža u zemlji “.

Svim našim klijentima pružamo mogućnost kupovine Nordwind Airlines avionske karte na 8 rata bez kamate.
Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije Nordwind Airlines možete dobiti putem telefonskog broja 011 303 88 77 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs ili putem naše internet stranice za pretragu avio karata.

 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama