Nordwind dobio zeleno svetlo za dve redovne linije do Srbije

Ruski Nordwind Airlines dobio dozvolu za redovne letove do Sankt Peterburga i Rostova na Donu dok linija za Moskvu ostaje kao čarter.

Ruska aviokompanija Nordwind Airlines (N4) dobila je zeleno svetlo za dve redovne linije iz Sankt Peterburga i Rostova na Donu do Beograda.

Nordwind već odavno leti na liniji Moskva Šeremetjevo – Beograd, ali je ta linija odobrena samo kao čarter let koji se ne može prodavati u slobodnoj prodaji na srpskom tržištu.

Dve nove linije iz Beograda do Sankt Peterburga i Rostova, poseduju dozvolu za redovan saobraćaj i ovi letovi su od 26. avgusta dostupni na srpskom tržištu kroz globalne rezervacione sisteme.

Linija do Sankt Peterburga je uspostavljena ranije ove godine, ali će od 1. septembra biti i zvanično redovna linija prema novom redu letenja, sa jednim letom nedeljno – sredom. U planu je da na ovoj liniji Nordwind saobraća tokom cele godine, a let je već dostupan za prodaju sve do kraja marta 2022.

Linija do Rostova je planirana od 16. septembra do kraja oktobra, sa planom da se nastavi i tokom zimskog reda letenja. Na ovoj liniji će takođe biti jedan let nedeljno – četvrtkom. Obe linije Nordwind planira da održava avionom Beoing 737-800 sa 189 putničkih mesta u jedinstvenoj ekonomskoj klasi.

SANKT PETERSBURG – BEOGRAD

Sredom
N4 2127 St. Petersburg (LED) 13.35h Belgrade (BEG) 15.35h

N4 2128 Belgrade (BEG) 16.35h St. Petersburg (LED) 20.20h

ROSTOV – BEOGRAD

Četvrtkom
N4 1855 Rostov (ROV) 12.00h Belgrade (BEG) 14.20h

N4 1856 Belgrade (BEG) 15.20h Rostov (ROV) 19.40h

Air Serbia, direktan konkurent Nordwindu na obe linije, je upravo objavila da će produžiti letove do tri ruska grada, Sankt Peterburga, Rostova i Krasnodara i u oktobru, kao i da će razmotriti da ove linije održava tokom cele godine, s obzirom na pojačanu tražnju.

Nordwind je nakon dobijanja dozvole za obavljanje redovnog saobraćaja uspostavio saradnju sa predstavništvom TAL Aviation-a u Beogradu, koje je postalo generalni prodajni agent (GSA) ove kompanije za tržište Srbije.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama