Lekovi bez kojih se ne kreće na put

Bez obzira da li se pakujete za letovanje ili zimovanje, možda samo za vikend u prirodi, ponesite nekoliko osnovnih lekova za prvu pomoć.
Ukoliko bolujete od neke hronične bolesti obavezno spakujte lekove koje svakodnevno koristite. Ako niste sigurni šta biste još mogli da ponesete pitajte svog lekara, a evo šta vam mi savetujemo.
Preparati i materijal za prvu pomoć kod povreda: hidrogen od tri procenta ili jod za ispiranje rana, gaza i hanzaplast, antibiotski prašak za rane.
Protiv bolova ponesite lek koji uobičajeno koristite, nikako ne eksperimentišite sa nekim novim preparatima. Isto važi i za lekove protiv stomačnih tegoba, prehlade, alergije ili opekotine od sunca.
Kada stignete da odredite lekove i ostale preparate iz priručne apoteke, odložite na tamno i suvo mesto. Neophodno je spakovati i toplomer, kao i medicinski alkohol kojim ćete obarati, ako bude potrebno, povišenu temperaturu tela.
Naročito je bitno da posedujete lekove ako putujete u inostranstvo jer ćete se tako obezbediti od neprijatnosti da uzimate preparate o kojima ništa ne znate i ne možete da saznate jer su objašnjenja i način upotrebe ispisani na stranom jeziku.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama