Kako stići na US Open, Vimbldon i Rolan Garos

Osnovni trošak za engleski Vimbldon je minimum 1.200 evra, a za američki
Treba znati da u vreme održavanja velikih sportskih manifestacija cena avionskih karata i smeštaja ume drastično da skoči, pa je rezervacije najbolje obaviti dosta unapred.
Za Rolan Garos povratnu avionsku kartu za završne mečeve možete da nabave po ceni već od 200 evra. Najjeftiniji smeštaj za pet noćenja u hostelu staje oko 150 evra. Karte za sve mečeve se mogu kupiti preko zvaničnog sajta www.rolandgarros.com, gde paket za polufinale staje 213 evra, a za finale 235. Na ovaj put može se krenuti i automobilom, ali je ta varijanta isplativa samo ako kreće više ljudi. U tom slučaju za gorivo i putarine, u oba pravca, potrebno izdvojiti oko 550 evra.
Da bi se posetio najprestižniji teniski turnir na svetu – Vimbldon, potrebno je znatno više novca i poprilično sreće. Za početak, da bi se stiglo do Londona, mora se obezbediti britanska viza. Za njeno izdavanje je potrebno da prođe barem dve nedelje, a zatim i da se izdvoji 9.500 dinara. Potrebno je nabaviti, potom avionsku kartu i rezervisati je što ranije. Trenutno se mogu naći poprilično jeftine avio-karte za oko 200 evra u oba pravca. Smeštaj u glavnom gradu kraljevine je, inače, vrlo skup, a za vreme Vimbldona, ga je teško i naći, pišu “Novosti“.
Najjeftiniji hostel udaljen nekoliko kilometara od centra staje oko 30 evra za noć. Sve što je malo bolje i bliže centru košta minimum 100 evra. Nabaviti ulaznice za teniski spektakl posebna je priča i iziskuje dosta novca. Za mečeve četvrtog kola, na terenu broj 1 treba izdvojiti oko 780 evra, a karta može da se kupi preko specijalizovanih sajtova.
Poseta Velikoj jabuci doživljaj je sam po sebi, a kada se tome doda i US Open to je nešto što pravi ljubitelji tenisa ne bi smeli da propuste. Trenutno se povratna karta do Njujorka može kupiti za oko 750 evra sa nekoliko presedanja, ali kako se turnir bude približavao, sve će biti teže da se nađu, a cena će biti drastično veća. Najjeftiniji smeštaj staje oko 40 evra za noćenje u hostelu, dok se cene u hotelima kreću od, minimalnih 50 evra, pa naviše. Prodaja karata će početi 13. juna, pa još nisu objavljene cene. Inače, one su, u zavisnosti od pozicije na tribinama i važnosti meča prošle godine koštale od stotinak do više hiljada evra.
US Open 1.500 evra.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama