Kako refundirati Spanair avio karte

Dana 13.marta 2012. godine smo dobili nove informacije od predstavništva Spanaira u Beogradu koje se tiču refundacija avio karata koje su izdate pre bankrota Spanaira.

Da bi se refundacije uzele u obzir obaveza je da se popuni zahtev za refundaciju na sledećem linku:http://www.spanair.com/Credito.aspx?language=en

Rok je 15.april 2012.

Odmah smo konsultovali IATA predstavništvo u Zagrebu koje je nadležno za tržište Srbije sa obzirom da smo prodaju vršili preko IATA a ne preko Spanaira.

Posle više urgencija i dugog čekanja, odgovor smo dobili 27.03.2012. u kome se navodi da IATA nije postigla dogovor sa Spanairom oko refundacija avio karata i da moramo da sledimo uputstva koja je Spanair objavio na svojoj internet stranici.

Kada smo proverili navedenu stranicu uvideli smo da je Spanair predvideo direktno obraćanja putnika Spanair-u a ne preko turističkih agencija sa obzirom da je avionska karta ugovor između putnika i avio kompanije, a turistička agencija je samo posrednik u prodaji.

Molimo vas da popunite pomenuti formular i da sačekate odgovor od Spanaira, a mi ćemo vam se obratiti kada dobijemo nove informacije.

Svakom putniku ćemo u elektronskoj poruci dostaviti broj elektronske karte sa iznosom u EUR kako zahteva Spanair da bismo vam olakšali proces popunjavanja, ostali podaci su opšti i vama poznati.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama