Jumbo Travel na Sajmu turizma

Na Beogradskom sajmu se od 23. do 26. februara održava Međunarodni sajam turizma, na kojem će se predstaviti 1.000 izlagača iz 46 zemalja. Jumbo Travel je, naravno, među njima.
“Sajam turizma je  prilika za promociju novih destinacija i usluga, ali i pokazatelj spremnosti za regionalnu saradnju”, rekao je na otvaranju Sajma ministar ekonomije i regionalnog razvoja Neboša Ćirić.
“Ovo je najveća manifestacija u oblasti turizma, do sada organizovana u Srbiji. To pokazuje da je Srbija zemlja integracija, saradnje i partnerstva, da je aktivna u međunarodnim organizacijama, ali i otvorena za saradnju sa zemljama u regionu”, kazao je Ćirić.
Generalni sekretar Svetske turističke organizacije UNWTO Taleb Rifai je kazao da Beogradski sajam turizma u poslednje tri decenije postaje sve jači i predstavlja jedan od najznačajnih foruma za turizam u svetu.
Rifai je naveo da je u Srbiji, taokom prošle godine, zabeležen dvostruki porast broja posetilaca i on iznosi 750.000, što je donelo gotovo milijardu dolara prihoda. Ta stopa rasta od 18 odsto je najveća u Evropi, kako zbog posvećenosti državnog turistickcog sektora tako i privatnih partnera.
Među izlagačima na Sajmu turizma je i turistička agencija Jumbo Travel koja na svom štandu posetiocima nudi bogat izbor aranžmana i avio karata za ceo svet. Dođite i pronađite destinaciju iz snova… Bliži se proleće, 8. mart, ali i leto – mislite na vreme!
Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Turska, koja zauzima sedmo mesto na listi turističkih sila sveta, a prošle godine ovu zemlju je posetilo 31,5 miliona turista.
Paralelno sa Sajmom turizma održava se i Sajam vina, kao i izložba suvenira i hotelijersko-ugostiteljske opreme.
Sajam je za posetioce otvoren od 10 do 19 sati, a četvrtog dana od 10 do 17 sati. Cena ulaznice je 300 dinara.
 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama