Jumbo je podržao prvi Memorijalni bokserski turnir “Profesor doktor Miroslav Popović”

Sinoć u Hali sportova u Ubu je održan prvi memorijalni bokserski turnir “Profesor doktor Miroslav Popović” u čast legende srpskog i jugoslovenskog boksa.

Miroslav Popović (4.08.1946-8.11.2021) se bavio profesionalnim boksom od mladih dana. U Dinamu iz Pančeva je osvojio titulu prvaka Vojvodine. Takmičio se u ringu do svoje 28.godine. Tada je započeo uspešnu trenersku karijeru u Radničkom iz Beograda. Uz njega su stasavali mladi bokseri. Tokom njegove trenerske karijere sa svojim bokserima je osvojio više od 200 medalja od kojih 34 zlatne i 2 olimpijske. Bio je selektor bokserskog tima Jugoslavije.

Osnivač je Saveza profesionalnog boksa Srbije.

Nagradu za životno delo je dobio 2010. od SD Crvena Zvezda , a 2012. je izabran za predsednika jedne od deset konfederacija Svetske bokserske federacije – WBC i time je ušao u bord WBC u kome je bio do smrti.

 

“Poznavao sam gospodina Popovića od 1994 godine, punih 27 godina smo sarađivali na obostrano zadovoljstvo. Trudio sam se da bokserima koje je vodio na put i dovodio u Beograd napravim najbolje moguće avionske karte, sa što manje presedanja, najkonfornije jer ih čekaju borbe u ringu. U svako doba dana i noći sam bio tu, kada god je trebalo. Od 2006.godine kada je osnovan Jumbo Travel samo smo nastavili da sarađujemo kao i do tada. Tako isto nastavljamo saradnju sa njegovim potomcima, Lenom i Lukom jer znamo da bi i on to želeo. ”

Igor Vranješević, Jumbo Travel

 

 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama