Direktno u Kinu od 09.decembra 2022.

Da li ste čuli za Tjenđin (Tianjin), grad u Kini ? Već od danas ćete puno puta čuti naziv tog grada jer je to glavna vest – Air Serbia će od 09.decembra leteti direktno na relaciji Beograd – Tjenđin (TSN).

U gradu i njegovoj okolini po najnovijoj informaciji živi 14.012.000 stanovnika što je tačno duplo više od broja stanovnika u celoj Srbiji. Lociran na obali Bohejskog mora, nalazi se na samo 120 km od Pekinga i 1000 km od Šangaja. Upravo između Tjenđina i Pekinga je napravljena prva brza pruga u Kini, a vozovi se na ovoj pruzi kreću uz ograničenje od 350 km na sat. Vreme putovanja vozom od jednog do drugog grada je samo 30 minuta.

Kina je bila zanimljiva destinacija pre pandemije virusom Covid 19, a od tada je putovanje u Kinu postalo prava noćna mora.

Na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije se nalaze aktuelna pravila koja nikako ne idu turizmu u prilog, barem ne iz Srbije u Kinu. Po navedenim uslovima, u Kinu može da uđe samo potpuno vakcinisan putnik, sa 2 negativna PCR testa i to da su urađeni različitim metodama 48 i 24 sata pre poletanja. Po sletanju u Kinu, obavezan je karantin od 7 dana uz izradu 5 PCR testova i tek ukoliko svi testovi budu negativni, putnik može da uđe u Kinu, slobodno.

U Kinu stranci i dalje mogu da uđu samo pomoću nekoliko letova iz cele Evrope, a tom malom spisku dodajemo i let iz Beograda. Avion Air Serbia A330 sa brojem leta JU 702 će 09.decembra poleteti prema Kini u 14:10, a sletanje u Tjenđin je predviđeno u 07:00 narednog dana.  Povratak iz Tjenđina će biti u nedelju, 11.decembra u 10:30, a predviđeno sletanje u Beograd je u 15:20 istog dana. Sva navedena vremena su lokalna.

Svedoci smo brojnih muka i troškova kojima su bili izloženi putnici koji su zbog poslovnih obaveza morali da putuju u Kinu od početka pandemije, zapravo od kada je to postalo moguće.

Uvođenje direktnog leta će takvim putnicima olakšati procedure i smanjiti muke, ali dok se pravila za ulazak u Kinu ne relaksiraju, turistička putovanja će biti rezervisana samo za putnike koji i dalje moraju da putuju.

Avionske karte na relaciji Beograd – Tjenđin u jednom pravcu za 09.decembar 2022. sada koštaju oko 950 eur po putniku i tako je do kraja zimske sezone 31.03.2023. Samo informativno, najjeftinija karta na ovoj relaciji koja je propisana cenovnikom je oko 500 eur.

Karte na relaciji Tjenđin – Beograd u jednom pravcu se mogu naći za oko 800 eur po putniku i tako je sve do 31.marta 2023.

Zanimljivo je i da je upravo na relaciji Peking – Tjenđin uspostavljena prva avio linija za prevoz putnika još davne 1920. pa je time počela sa radom civilna avijacija u Kini.

Zbog duge tradicije, vrednih i kvalifikovanih ljudi ali i realne potrebe da se tržištu Azije isporuče velike količine novih aviona AirBus je 2017. napravio centar za završne radove, sklapanje aviona i isporuku aviona tipa A330 upravo u Tjenđinu.

Osim toga Tjenđin je veliki cargo centar Kine odakle se kupcima širom sveta isporučije velika količina robe avionima i brodovima.

Uskoro naš avion oslikan likom Mihajla Pupina odlazi u ovaj veliki grad.

Srećno sa novom rutom želi Jumbo Travel.

 

 

 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama