Hotel vas vodi u budućnost

Raj za turiste, ljubitelje savremenih tehnologija, nalazi se u Njujorku. Tamo je otvoren hotel u kojem su “zaposleni” roboti. Ne donese baš doručak u krevet, ali i ne očekuju napojnicu.
Kada stignete u “Yotel” u Njujorku, dočekaće vas Yobot – potomak robota koji rade u fabrikama automobila. On će preuzeti vaš prtljag, ali ćete se na recepciji prijaviti sami.
Na ulazu u hotel se nalazi automatizovani sistem koji “čekira” goste ljubazno upućuje: “Dobrodošli”. Svaki gost dobija specijalnu karticu koja je multifunkcionalna zahvaljujući RFID tehnologiji.
Hotel ima 669 soba sa besplatnim bežičnim internetom, krevetom koji se podešava, stočićem koji je ujedno i postolje za laptop i sef za odlaganje istog kada gost na neko vreme napusti sobu.
Tu je i HD televizor od 32 inča, polica sa audio kablovima za razne elektronske uređaje, udubljenje u zidu za ključeve, sitan novac i slične male predmete. Na svakom spratu se nalazi zajednička kuhinja.
Osobenost ovog hotela nisu samo roboti i sve što uz to ide, već i sama arhitektura. “Sobe su veoma male jer je namera da se uštedi na prostoru, umanje troškovi i poveća profitabilnost, objasnio je izvršni direktor ovog lanca hotela, Džerard Grin.
Najveća soba zauzima svega 15 metara kvadratnih, a sve sobe imaju oblik čaura.
Ovakavi hoteli se, takođe, nalaze i na londonskim aerodromima Gatwick i Heatheow, kao i na amsterdamskom Schipholu, a noćenje košta od 150 dolara. Oni koji se prijave preko Facebooka dobijaju popust.
Ako želite da posetite ovaj hotel, a niste baš stručnjak za savremenu tehnologiju, ne brinite kako ćete da pustite vodu u toaletu, otvorite vrata od sobe, uključite TV… hotelsko osoblje, od krvi i mesa, je ipak u blizini, piše MONDO.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama