Gde ćeš dočekati 2012?

Počinje sezona božićnih i novogodišnjih ponuda. Šta ćeš ti odabrati?
Prag je u ovo doba godine vrlo živopisno mesto. Između 26. novembra i novogodišnje večeri, grad je domaćin vašarima koji se održavaju na Trgu Starog grada i Venslas trgu. Zamak iznad reke Vltave i časovnik iz 15. veka su neke od znamenitosti koje morate videti.
Glavne metropole Nemačke Božić shvataju vrlo ozbiljno. Jedno od najvećih i najšljokičastijih mesta je Weihnachts Zauber, koje se nalazi na Gendarmenmarkt trgu.  Ali najlepše je jedno manje mesto, iza Kaiser-Vilhelm crkve, koje je bomba pogodila za vreme rata.
Španska prestonica je spoj ekstravagance i latinskog šarma. U decembru sto tezgi će krasiti centralni Plaza Major. Kupite maske za lice i kostime i glupirajte se. U Madridu je doček Nove godine poput prvoaprilske šale.
Birmingen je vodeće mesto u Engleskoj za doček Nove godine. Božićni vašar traje već 11. godinu, a trg Viktorija je od 17. novembra do 23. decembra ispunjen bukom, pesmama, navijanjem i tezgama.
Za one koji zaista žele da osete kako praznike slavi kontinentalna Evrope, treba da odu u Helsinki. Zaleđena božićna torta se služi na Senaatintori trgu od 7-22. decembra, na 120 tezgi.
Vinčester, Engleska. Ovaj grad je postao prilično svečan u poslednje vreme. Pokrenut 2006, njegov božićni vašar je prerastao u značajan događaj. Ove godine (24. novembra do 21. decembra) videćemo 90 tezgi ispred katedrale. Vinčester je u 11. veku bio glavni grad Engleske, i istorija ispunjava njegove ulice.
Lil, Francuska. Ovaj severni francuski grad je samo 80 minuta hopa od Eurostara i nudi March de Noel od 19. novembra do 30. decembra, sa 80 tezgi grupisanih na centralnom mesto Rihour. Tu su i standardne drvene igračke i primamljive poslastičarnice u kojima će prodavci služiti razne domaće poslastice. Na vašaru će biti postavljena i ogromna vrteška.
Njujork je pun vašara i raznih dešavanja tokom novogodišnjih praznika – uključujući i Columbus Circle praznik, koji se dešava na ulazu u Central park (30. novembra do 24. decembra), i vašar na Union trgu gde možete kupiti organske proizvode i namirnice, piše sajt B92.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama