Černobil i ratne zone kao turističke destinacije

Sve više turista se odlučuje za ratne zone, oblasti na udaru zemljotresa ili vulkana, pa čak i mesta poput Černobilja! Čak i Avganistan i Somalija, zemlje ocenjene kao ekstremno opasne za turiste, privlače prave ljubitelje uzbudljivih putovanja.
Ukoliko su vam dosadili klasični turistički aranžmani, možete da se odlučite za one destinacije od kojih bi se nekima sledila krv u žilama.
Istraživanje jedne britanske kompanije, pokazuje da su u kategoriji ekstremno opasnih zemalja za turiste trenutno samo Avganistan i Somalija. O tome da sve može da bude atraktivna turistička destinacija svedoči i podatak da neke agencije nude organizovanu posetu Černobilju.
“Od Černobilja se pravi turistička atrakcija, da za sto dolara možete da idete u tu mrtvu zonu, ali morate da pratite samo proverene staze i ne smete ni slučajno da skrenete sa tog puta”, rekla je Kristina Steljmah.
Da se turistička karta sveta menja, potvrđuje i činjenica da su Tunis i Egipat, doskoro najpopularnije svetske destinacije, sada u grupi visokorizičnih, piše na sajtu RTS-a.
Meksiko, nekada izuzetno popularan, sada je manje poželjna destinacija. Turisti rado posećuju ove zemlje, a nesigurnost koja tamo vlada, kako kažu, samo im je izazov više.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama