Belorusija u pregovorima o letovima Air Serbia kompanije

Beloruski ambasador u Rusiji Vladimir Semaško rekao je da njegova zemlja pregovara o potencijalnom uvođenju letova Er Srbije između Beograda i Minska. To se događa više od mesec dana nakon što su države članice Evropske unije, kao i Srbija, zabranile beloruskim prevoznicima poletanje, sletanje ili preletanje svojih teritorija nakon prinudnog preusmeravanja Minska leta Ryanaira u junu.

Ambasador Semaško izjavio je : „Da bismo udovoljili potrebama ljudi, radimo na privlačenju više stranih avio-prevoznika. Takav posao se obavlja sa nacionalnim aviokompanijama Srbije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Azerbejdžana i Katara “.

Beloruski nacionalni prevoznik Belavia održavao je letove između Minska i Beograda pre ograničenja vazdušnog prostora. Bilo je brzo vratiti svoje frekvencije pre Covid-a na ruti na tri nedeljno, povećavajući se na četiri sedmične rotacije tokom zimskih meseci. U novembru prošle godine, Air Serbia i Belavia zaključili su poseban sporazum o proporcionalnosti (SPA), koji je srpskom prevozniku omogućio da prodaje karte za Minsk iz bilo koje tačke u svojoj mreži preko Beograda u partnerstvu sa aviokompanijom. Kao rezultat, beloruski prevoznik je takođe mogao da prodaje karte za odredišta u mreži Air Serbia preko Beograda.

 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama