Air Serbia uslovi za prevoz kućnih ljubimaca

Često ste se pred putovanje zapitali kako bi bilo lepo da i svog kućnog ljubimca povedete sa sobom ali niste imali dovoljno informacija kako svoju želju pretvoriti u delo.Air Serbia uslovi za prevoz kućnih ljubimaca u nastavku teksta će vam odagnati sve nedoumice.
Air-Serbia-ljubimac
Ako želite da putujete sa svojim kućnim ljubimcem na letu nacionalne aviokompanije Air Serbia, možete ga uneti sa sobom u putničku kabinu pod sledećim uslovima:

  • Da je Vaš kućni ljubimac kuca ili maca ili mala ptica.
  • Ne sme da bude opasna, agresivna i neprijatnog mirisa.
  • Morate da ga nosite u nosiljci za kućne ljubimce (kavez/ vreća/ kutija za kućne ljubimce) sa mrežastim platnom za ventilaciju, koja mora biti adekvatno zaštićena/ obezbeđena od otvaranja i mora biti potpuno zaštićena od potencijalnog curenja tečnosti i otpada. Nosiljka za kućne ljubimce je podložna inspekciji i odobrenju od strane Air Serbia-e pre prihvatanja.
  • Ona mora da odgovara po dimenzijama prostoru ispod sedišta i da se tu smesti.
  • Životinja mora biti u mogućnosti da se pomera udobno u kavezu, tj. mora biti u mogućnosti da ustane i da se okrene. Svi delovi tela životinje, uključujući i glavu, moraju ostati u potpunosti unutar nosiljke u toku svih faza putovanja: ovo uključuje prostor na gejtu i dok je u avionu.
  • Nosiljku za svog kućnog ljubimca obezbeđujete sami.
  • Morate posedovati dozvole za ulazak i druga dokumenta koje zahteva zemlja ulaska ili tranzita; Air Serbia neće biti odgovorna ako je odbijen ulazak Vašeg kućnog ljubimca u ili prolazak kroz bilo koju zemlju.
  • Potrebno je da posedujete važeća zdravstvena uverenja za životinju i uverenja o vakcinisanju životinje protiv besnila, a koja se zahtevaju u tačkama tranzita, transfera, odredišta ili prekida putovanja.
  • Vi preuzimate sav rizik u vezi sa povredom, bolešću ili smrću Vašeg kućnog ljubimca, osim ukoliko se to desilo zbog nemara ili greške kompanije.
  • Smeštanje u kabinu je dozvoljeno ako ukupna težina (kućni ljubimac + kavez) iznosi maksimalno 8 kg.
  • S obzirom da je ograničen broj kućnih ljubimaca koji se mogu prevoziti na našim letovima, njihov prevoz mora biti unapred potvrđen od strane Air Serbia-e (pre započinjanja putovanja).
  • Iz tog razloga je neophodno da nas, prilikom rezervacije mesta, informišete o vrsti i težini Vašeg kućnog ljubimca zajedno sa kavezom, kao i o dimenzijama kaveza.
  • Težina kućnog ljubimca nije uključena u dozvoljenu količinu besplatnog predatog prtljaga i specijana naplata za prevoz kućnog ljubimca će biti naplaćena pre ulaska u avion.
  • Morate imati potvrđeno mesto na letu.
  • Morate se prijaviti na šalter za prijem putnika dva sata pre leta kako bi se svi poslovi u vezi sa Vašim prijemom na let obavili na vreme.

Potrebno je da imate na umu da vlade pojedinih zemalja nameću stroge uslove ili ograničenja u vezi sa uvozom/ izvozom ili čak i tranzitom životinja koje se prevoze u putničkoj kabini. U skladu sa tim skrećemo Vam pažnju da je prevoz kućnih ljubimaca u kabini (PETC) dozvoljen na svim JU letovima osim na sledećim rutama:

  • do/od Ujedinjenih Arapskih Emirata
  • do/od Velike Britanije
  • do/od svih država čije su vlade nametnule takve zabrane.

Naplate za prevoz kućnih ljubimaca u putničkoj kabini (PETC)
Važi za karte izdate na i posle 01. marta 2014. i za putovanja na i posle 01. maja 2014
Air Serbia cenovnik ljubimci
* Interlajn znači da više od jednog prevozioca učestvuje u Vašem prevozu.
Naplate se primenjuju posebno za odlazno, a posebno za putovanje u povratku.
Ukoliko pored Air Serbia-e još neki prevozilac učestvuje u Vašem prevozu, može se desiti da se primenjuju naplate za prevoz kućnih ljubimaca drugog prevozioca. Takođe, ako putujete na code share letu Air Serbia-e, pri čemu avion pripada njenom code share partneru, može se desiti da se primenjuju naplate koje je odredio code share partner.

Putovanje sa psima koji su trenirani da vode lica sa oštećenim vidom ili sluhom

Pas koji su treniran da Vam pomogne i vodi Vas ukoliko imate oštećen vid ili sluh takođe može da se prevozi u putničkoj kabini i ne treba da bude u kavezu. On može da leži pored Vaših stopala i mora da ima brnjicu. Ne sme da sedi na sedištu.
Ne sme da bude opasan, agresivan i neprijatnog mirisa.
Morate posedovati dozvole za ulazak i druga dokumenta koje zahteva zemlja ulaska ili tranzita.
Air Serbia neće biti odgovorna ako je odbijen ulazak Vašeg psa u ili prolazak kroz bilo koju zemlju.
Neophodno je da za životinju imate važeća zdravstvena uverenja i uverenja o vakcinisanju protiv besnila koja se zahtevaju u tačkama tranzita, transfera, odredišta ili prekida putovanja.
Vi preuzimate sav rizik u vezi sa povredom, bolešću ili smrću Vašeg psa, osim ukoliko se to desilo zbog nemara ili greške kompanije.
Morate imati potvrđeno mesto na letu.
Morate se prijaviti na šalter za prijem putnika dva sata pre leta kako bi se svi poslovi u vezi sa Vašim prijemom na let obavili na vreme.
Psi koji vode lica sa oštećenim vidom ili sluhom prevoze se bez naplate.
Kako je ograničen broj pasa koji se mogu prevoziti na našim letovima u putničkoj kabini, prevoz pasa treniranih da prate lica sa oštećenim vidom ili sluhom mora biti unapred potvrđen od strane Air Serbia-e (pre započinjanja putovanja). Zbog toga je potrebno da nas unapred, za vreme rezervacije mesta, obavestite da želite da putujete sa Vašim psom koji je treniran da Vas prati. Neophodno je da navedete i njegovu težinu.
Važno je da znate da vlade pojedinih zemalja nameću stroge uslove ili ograničenja u vezi sa uvozom/izvozom ili čak i tranzitom životinja koje se prevoze u putničkoj kabini. U skladu sa tim skrećemo vam pažnju da je prevoz pasa treniranih da prate lica sa oštećenim vidom ili sluhom u putničkoj kabini dozvoljen na svim JU letovima osim na sledećim rutama:

  • do/od Velike Britanije,
  • do/od Ujedinjenih Arapskih Emirata je zabranjen prevoz pasa koji prate lica sa oštećenim sluhom, dok je dozvoljen prevoz pasa koji prate lica sa oštećenim vidom,
  • do/od svih država čije su vlade nametnule takve zabrane.

Prevoz kućnih ljubimaca u prtljažnom delu aviona (AVIH)

Prevoz kućnih ljubimaca u prtljažnom delu aviona (AVIH) nije dozvoljen na letovima Air Serbia-e.
Izvor: Air Serbia

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama