Air Serbia proširuje flotu turbomlaznih aviona

Najnovije pojačanje u floti turbomlaznih aviona Air Serbie, Airbus A319, oznake YU-APN, dobio je vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika u Monpeljeu u Francuskoj. Dolazak aviona u Beograd se očekuje krajem aprila ili početkom maja, a planirano je da uđe u saobraćaj početkom glavnog dela letnje sezone.

Novi avion Air Serbia imaće konfiguraciju sa 144 sedišta. Tokom preuređenja kabine, koje će se obaviti u srpskoj prestonici, u avion će biti ugrađena sedišta Rekaro 3520DE, dizajnirana tako da zauzimaju manje prostora i putnicima pružaju veći komfor.

Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije, izjavio je: „Airbus avioni predstavljaju okosnicu naše flote i izuzetno nam je drago što imamo priliku da predstavimo najnovije pojačanje pred sam pik letnje sezone. Dodavanjem ovog aviona u flotu olakšano je dalje širenje mreže linija koje smo najavili za ovu godinu, kao i povećanje frekvencija na postojećim. Bićemo u prilici da značajno unapredimo našu operativnu efikasnost i povećamo kapacitete kako bismo odgovorili na potražnju, dok ćemo renoviranjem kabine putnicima obezbediti veći komfor i udobnost“

Avion je opremljen sa dva motora IAE V2524-A5, dugačak je 33.84 m sa rasponom krila od 35.8 m. Najveća brzina koju može da dostigne tokom krstarenja iznosi oko 871 km/h, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom 6940 km.

Najnoviji avion će biti deseti Airbus A319 u floti Air Serbia kompanije, u okviru koje se nalaze i po jedan Aibus A330 i A320, po jedan ATR 72-600 i ATR 72-500 i tri aviona ATR 72-200. Srpska nacionalna avio-kompanija je u januaru započela veliku obnovu svoje regionalne flote, koja će se finalizovati do kraja godine.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama