Air Montenegro uvodi letove do Pariza, Liona i Nanta

Air Montenegro proširuje svoje poslovanje naredne letnje sezone lansiranjem tri nove linije, koje su sve na francuskom tržištu. Prevoznik će uvesti tri nedeljne rotacije od Podgorice do Pariza i jednu nedeljnu liniju za Lion i Nant.

Letovi za Pariz i Lion počeće 9. aprila, dok će operacije za Nant biti inaugurisane 7. maja. Kako je nedavno objavljeno, avioprevoznik takođe planira da poveća frekvencije širom svoje mreže.

Air Montenegro će povećati operacije iz Podgorice i Tivta do Beograda kako bi ponudio nekoliko dnevnih letova, dok će biti uvedena dodatna nedeljna rotacija iz Tivta za Ljubljanu i Banja Luku, sa održavanjem četiri i tri nedeljne usluge. Takođe, avio-kompanija će svakodnevno saobraćati između Tivta i Istanbula.

Air Montenegro se ne suočava sa direktnom konkurencijom ni na jednoj od svojih novih linija. Pariz i Lion su ranije opsluživali bivši nacionalni prevoznik Montenegro Airlines. Air Montenegro je prvobitno planirao da uvede Lion u svoju mrežu na ograničeno vreme između septembra i oktobra prošle godine, ali je obustavio prodaju karata nekoliko nedelja pre pokretanja rute.

Ovog leta Air  Serbia će takođe uvesti operacije u Lion. Avioprevoznik je saopštio da će nova ruta ponuditi “bezpresne veze sa gradovima kao što su Podgorica i Tivat”.

Crnogorski avioprevoznik planira da poveća svoju flotu ovog leta za najviše dva aviona. Vlada Crne Gore je potvrdila planove o nabavci aviona Embraer E195 za državnog nosača. Mlaznjak, registrovan 40-AOC, u vlasništvu je brazilske BNDS banke i ranije je njime upravljala Montenegro Airlines. Avion je prizemljen od 26. decembra 2020. godine. Prvobitno, Air Montenegro je trebao sam da nabavi avion, ali je u decembru prošle godine obavestio državu da nema dovoljno sredstava za to. Air Montenegro takođe planira da iznajmi veći mlaznjak, bilo iz porodice Airbas A320 ili iz porodice Boeing 737, najranije ovog aprila, na period od tri do osam godina. Prevoznik trenutno ima flotu od dva E195.

Svim našim klijentima pružamo mogućnost kupovine Air Montenegro  avionske karte na 8 rata bez kamate.
Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije Air Montenegro možete dobiti putem telefonskog broja 011 303 88 77 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs ili putem naše internet stranice za pretragu avio karata.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama