Dan u Valensiji

Za sve nas ljubitelje sunčanih dana, prolećne klime u novembru, mirisa mora, španskog temperamenta, preporučujemo Valensiju kao spoj svega toga i jos mnogo više, što ovaj primorski grad moze da ponudi.
Valensija je grad koji se ponosi građevinama koje oduzimaju dah, istorijskim znamentitostima, kapijama i tornjevima iz doba Mavara, centralnom katedralom, muzejima kao čuvarima istorijske i umetničke baštine, i svega onoga što od zapadne Evrope i očekujemo i zbog čega tako predano i iznova planiramo svako novo putovanje.
Ono što je specifično, a što ni jedan drugi grad nema, a Valensija poseduje, jeste Bio Parc.
Drugačiji od svakog do sada viđenog Zoo vrta, svojim kako stanovnicima tako i posetiocima nudi nezaboravno iskustvo.
Bez žica, bez kaveza, bez bilo kakve osim prirodnih barijera, životinje žive život nalik onom u svom prirodnom okruzenju. Za posetioce je to neverovatan osecaj jer na metar ili dva gleda u divlju životinju koje su do tada gledali iza teških i debelih gvozdenih rešetki.
U posebnom odeljku su životinje Madagaskara, prezanimljivi lemuri, koji se, kao i ljudi okrecu suncu, i tako dobijaju svu paznju posetioca. Gotovo da niko od nas nije izašao a da se nije fotografisao makar jednom sa ovom nesvakidašnjom životinjom.
Očaralo nas je prelepo okruženje, prirodni materijali, gde su jedina barijera izmedju životinja i nas, kamen ili voda.
Ukoliko posećujete ovaj prelepi španski grad, ne propustite Bio Park i omogućite sebi iskustvo za ceo zivot.
Autor: Jasmina Ristović

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama