Destinacija za letovanje: Sarande

Sarande je grad u južnoj Albaniji. Smešten je na Jonskoj obali, u oblasti Valona. Sam grad Saranda ima oko 35.000 stanovnika, nalazi se na prelepoj lokaciji, okružen morem i planinama i odlična je destinacija za sve kategorije turista – porodice, mlade, ali i za starije turiste. Sadržaja u Sarandi ima za sve!

Saranda ima izraženu mediteransku klimu, jako toplu morsku vodu i više od 300 sunčanih dana godišnje. Ukoliko se pitate od kada je moguće kupanje u Sarandi, u pitanju je period od sredine aprila pa sve do oktobra.

U severnom delu okruga Sarande se nalazi se plaža Borsh, poznatija kao biser južne Albanije. Dužinom od 5km, ova plaža je i najduža plaža na Jonskom moru.

Ovo letovalište obiluje mnoštvom kafića i restorana koji posetiocima garantuju dobar  provod. Duž cele obale se nalaze luksuzni hoteli i brojni restorani domaće i internacionalne kuhinje. Najpoznatiji restorani su Mare Nostrum Cuisine, Restoran Limani, taverna Rrapo i brojni drugi.

U blizini Sarande se nalazi i antički grad Finiq, u kome se nalaze brojni predmeti iz ranog bronzanog doba. Finiq je nekada bio najveći grad ilirskog plemena Chaonians i u njemu je sklopljen sporazum kojim je završen Makedonski rat. Posetioci ovog antičkog grada mogu videti i zaostavštinu civilizacije koja je živela na ovim prostorima tokom 2. veka pre Nove ere.

  Paket aranžmani

  Hoteli koje preporučujemo

  Bougainvillebay hotel-Sarande-Jumbo Travel-r pool overview

  Bougainville Bay 5*-Saranda-paket aranžman

  Paket aranžman uključuje: povratnu avio kartu, 7 noćenja na bazi  noćenja sa doručkom u hotelu 5*, povratni transfer u Sarandi,Uniqa putno zdrastveno osiguranje.

  640
  Albanija leto, saranda, jumbo travel

  Hotel Iliria 4*, Saranda-paket aranžman

  Paket aranžman uključuje: povratnu avio kartu, 7 noćenja na bazi  noćenja sa doručkom u hotelu 4*, povratni transfer u  Sarandi,Uniqa putno zdrastveno osiguranje.

  610

  Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama