Destinacija za letovanje: Drac

Drač (albanski Durrës) je grad i najvažnija luka Albanije koja se nalazi na severu zemlje i udaljena je 34 kilometra od Tirane. Drač je najstariji grad Albanije sa istorijom dugom više od 3000 godina i zbog toga je dom mnogih arheoloških nalazišta i zanimljivih lokaliteta.
Bio je značajan u vrijeme stare Grčke i Rima. U njemu se nalazi velika arena iz 2. veka, kada je bio centar rimske provincije Epirus Nova. U srednjem vijeku je pripadao Bizantu. Kasnije su ga posedovali Mlečani, a Turci su ga, kao poslednji grad u Albaniji, zauzeli 1501. godine. Vekovima je bio najveća luka u europskom delu Turskog carstva. Kada je Albanija postala nezavisna 1912. godine, Drač je bio njen glavni grad. To je ostao do 1920. godine.
Drač je danas moderan grad i turistički centar sa novoizgrađenim zgradama, hotelima, ugostiteljskim objektima. Ispod starog grada razvio se novi grad s bulevarima i šetalištima. Nekoliko trajekata ide svaki dan prema Italiji. U južnom delu grada, u kome se nalazi najveći deo plaža, poslednjih godina izgrađen je veliki broj modernih hotela. Kao jedan od najbližih albanskih gradova Srbiji, Drač je među građanima Srbije jedno od popularnijih letovališta u Albaniji.

  Paket aranžmani

  Hoteli koje preporučujemo

  Letovanje_Albanija_leto_Drac_plaza

  Hotel Premium 5*, Drač-paket aranžman

  Paket aranžman uključuje: povratnu avio kartu, 7 noćenja na bazi  all inclusive u hotelu 5*, povratni transfer u  Draču,Uniqa putno zdrastveno osiguranje.

  740

  Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama