Dominikanska Republika

Dominikanska Republika

Opšte aktivnosti

Dominikanska Republika je država na ostrvu Hispaniola, u Karibima. Predstavlja jednu polovinu ovog najvećeg karipskog ostrva, obzirom da je ono teritorijalno podeljeno na Dominikansku republiku i Haiti. Druga najveća država Kariba (posle Kube), Dominikanska republika je raj za turiste. Moreplovac Kristofor Kolumbo je na svom putu prema Americi najpre otkrio ovu karipsku državu. Pravo je odredište za ljubitelje prirodnih lepota , stotine kilometara dugih plaža, bujnih šuma sa čudesno lepim slapovima, slanim i slatkim jezerima kao i neobičnim biljnim i životinjskim svetom. Prirodne lepote ovog ostrva postaju potpuno autentične baš kada se nebo naoblači, a boje se izmešaju.

Dominikanska republika – prestonica

Dominikana je topla i ima dušu. Takođe, ovo je i zemlja suprotnosti. S jedne strane, duž čitave obale protežu se hoteli koji se takmiče po lepoti, raskoši i luksuzu koji nude posetiocima, naspram bede i siromaštva lokalnog stanovništva. Prestonica ove ostrvske zemlje je Santo Domingo. Na ulasku u grad dominira svetionik posvećen Kolumbovoj poseti i njegovom čuvenom putu na kojem je ”otkrio“ Ameriku. Deset spratova visok, napravljen je sa ciljem da se svetlo vidi u 250 km udaljenom Puerto Ricu.

Najpoznatije letovalište u Dominikanskoj republici je Punta Cana, koje se nalazi na krajnjem istoku ostrva. Proteže se kilometrima duž obale i raspolaže velikim brojem velikih Resort hotela i kompleksa za turiste. Sve plaže su peščane (sitan pesak).

Država Dominikanska Republika
Površina 48,442 km2
Jezici koji se govore Španski
Valuta Dominikanski pezos
Vizni režim Državljanima Srbije nije potrebna viza, mogu ući samo sa turističkim vaučerom.

Sport i priroda

Sport i priroda Dominikanska Republika je tropsko ostrvo. Karakteristična je po dugim peščanim plažama, kristalno čistom moru, što omogućuje bavljenje sportovima na vodi.

Kultura i istorija

Kultura & istorija Najznačajniji spomenici kulture su smešteni u prestonici Santo Domingo. Najpoznatije su crkve građene u kolonijalnom stilu, obzirom da je Dominikanska republika bila španska kolonija kao i predsednička palata. Danas se Santo Domingo razvija mahom pod uticajem SAD.

Vik Hotel Arena Blanca

Carretera, Bavaro (La Altagracia) 23301
Cena po sobi po noćenju od 50

Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Dominikanska Republika – Punta Cana

Punta Cana
Cena po osobi od 1290

Dominikanska Republika je država na ostrvu Više informacija

Rezervišite