Singapore Airlines

Singapore Airlines je avio kompanija iz Singapura osnovana 1. maja 1947. godine pod imenom Malayan Airways Limited.

Sa Singapore Kallang aerodroma prvi letovi su bili ka Kuala Lumpuru, Ipoh i Penangu. Tokom narednih pet godina, proširena je flota kao i broj destinacija u Indoneziji, Vijatnamu, Burmi, Sabah i Sarawak. Tadašnje stjuardese bile su preteča današnje singapurske devojke. U maju 1966. godine, ona postaje Malaysia-Singapore Airlines (MSA).

Nakon podele na dva operatera nastaju Malaysian Airline System i Singapore Airlines.

Singapore Airlines

Kompanija Singapore Airlines je prešla dug put od osnivanja 1972. godine i evoluirala je u jednu od najuglednijeg turističkog brenda na globalnom nivou.

Singapore Airlines dostignuća

Singapore Airlines je globalna kompanija koja pažnju posvećuje pružanju avio usluga najvišeg kvaliteta. Leti jednom od najmlađih flota na svetu do 80 destinacija na šest kontinenata. Jedan od najprepoznatljivijih brendova kompanije je Singapurska devojka, ona je oličenje azijske ljubaznosti i gostoprimstva i sinonim kompanije Singapore Airlines. SIA je kompanija koja inovativnost i uspostavljanje trendova smatra jednom od svojih najvećih vrednosti te su prvi uveli:

1970. Uvodi besplatne slušalice za putnike. Iste godine, u ekonomskoj klasi proširuje izbor najkvalitetnije hrane i pića.

1991. Uvodi satelitske telefone.

1998. Prvi su organizovali međunarodni kulinarski panel na kojem su učestvovali vrhunski kuvari iz celog sveta u cilju razvoja i poboljšanja usluge služenja hrane u avionu.

2001. Uvodi audio i video servis po zahtevu (AVOD) kao i KrisWorld, do tada neviđeni sistem zabave tokom putovanja u svim klasama.

2004. Početkom godine poleteo je prvi A340-500 avion i imao je najduži komercijalni let na svetu između Singapura i Los Anđelesa. Kasnije iste godine prevazilaze svoj rekord letom do Njujorka.

2009.Singapore Airlines je dobio prvi od 19 novih Airbus 380-800 aviona u Tuluzu i time još jednom pokazao svoju lidersku poziciju.

Singapore Airlines je deo Star Alijansa (Star Alliance) od 2000. godine. Star Alijansa je lider u svetskoj avio industriji. Ovaj savez 26 svetskih avio kompanija ubedljivo vlada svetskim tržištem već petnest godina.

Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije Singapore Airlines možete dobiti putem telefonskog broja 011/303-88-77 011/303-30-88 011/312-02-22 011/312-21-00 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs