Montenegro Airlines

Kompanija Montenegro Airlines je osnovana 24. oktobra 1994. godine. Registrovana je za obavljanje redovnog domaćeg i međunarodnog putničkog saobraćaja i charter saobraćaja, kao i za prevoz prtljaga i pošte.

Kako je godinama rasla kompanija, flota i broj zaposlenih, Montenegro Airlines se razvijao u modernu instituciju koja posluje u skladu sa savremenim svetskim standardima o čemu svedoče  zadovoljni putnici, ali i brojni dobijeni sertifikati.

U aprilu 2000. godine kompanija je postala član Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA-e). To je bio preduslov za dobijanje dozvola za redovni vazdušni saobraćaj, ulazak u Amadeus i ostvarivanja tesne saradnje sa drugim avio-kompanijama.

Pošto je tri godine obavljao saobraćaj kao charter kompanija, Montenegro Airlines je bio spreman da postane član IATA-e. Stučnjaci ove međunarodne asocijacije, nakon izvršene inspekcije tehničkih, letačkih, bezbedonosnih i operativnih procedura, konstatovali su da je kompanija ispunila sve uslove da postane ravnopravan član sa brojnim svetskim avio-kompanijama. Ali ovo je tek početak niza uspeha.

Montenegro Airlines

5. marta 2003. godine Montenegro Airlines je postao korisnik „Amadeus system user“-a.

Amadeus sistem je vodeći svetski rezervacioni sistem koji koriste 130 drugih svetskih avio-kompanija. Putem Amadeus sistema, red letenja i avio-karte postale su dostupne putnicima širom sveta.

24.11.2009. Montenegro Airlines je u konkurenciji za najtačniju avio-kompaniju proglašen za najtačnijeg avio-prevoznika od strane ruskih vazduhoplovnih vlasti i moskovskog aerodroma Domodedov. Uvidom u tačnost saobraćaja i preciznost letenja svih avio-prevoznika čiji avioni sleću na moskovski aerodrom, Montenegro Airlines je dobio Priznanje za kvalitet. Priznanje je dodeljeno na osnovu rezultata iz oktobra 2009. godine.

Moskovske vazduhoplovne vlasti su potvrdile da Montenegro Airlines nije imao ni jedan minut kašnjenja na svojim letovima i dobio je „ocenu redovnosti 100%“, kao i priznanje za „Najtačnijeg avio-prevoznika“. Dobijanje ovog priznanja, pored značajnog IOSA sertifikata čiji je Montenegro Ailrines nosilac, je još jedna potvrda kvaliteta, tačnosti i bezbjednosti crnogorske avio-kompanije.

Montenegro Airlines destinacije

Danas Montenegro Airlines održava redovan saobraćaj ka Cirihu, Frankfurtu, Rimu, Parizu, Ljubljani, Beču, Beogradu, Moskvi i Kopenhagenu, uspešno uspostavljući vazdušni most između Crne Gore i Evrope.

Pored redovnih, mnoge destinacije našle su se na karti naših charter letova: Helsinki, Tel Aviv, Bratislava, Grac, Nant, Teheran, Bari, Napulj i drugi.

Flotu Montenegro Airlinesa danas čini 5 modernih letelica od kojih su tri tipa Embraer 195 i dve tipa Fokker 100.

Razvojni planovi Montenegro Airlinesa se odnose na dalje inoviranje i proširenje flote avionima tipa Embraer 195. Osvajanje novih tržišta, otvaranje novih linija, povećanje broja rotacija ka postojećim destinacijama, povećanje broja putnika su ciljevi koji su pred kompanijom.

Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije Montenegro Airlines možete dobiti putem telefonskog broja 011/303-88-77 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs

Save