Vize za Indiju

Vize za Indiju
Vize za Indiju neophodne su za turističke i poslovne posete ovoj zemlji. Pogledajte šta vam je sve potrebno i koja pravila važe za bezbednu posetu Indije.

Vize za Indiju – potrebna dokumenta

Državljani Republike Srbije koji putuju u Indiju odgovarajuću vizu trebaju pribavljaju u Ambasadi Indije u Beogradu (potrebne informacije dostupne su na internet prezentaciji Ambasade http://www.eoibelgrade.gov.in/ odeljak Consular Services).
Državljanima Republike Srbije nije omogućeno pribavljanje vize za Indiju, odnosno turističke propusnice, na aerodromima/graničnim prelazima.
Od 26.02.2016. godine državljani Republike Srbije mogu da apliciraju za elektronsku turističku vizu, koja se pribavlja onlajn, odnosno formular za vizu i propratna dokumenta se podnose online.
Takođe, plaćanje i rešavanje zahteva se vrši online. Informacije o načinu apliciranja, uslovima i dužini važenja ove vize za Indiju mogu se pronaći ovde.
Putnici koji planiraju boravak u Indiji duži od 180 dana moraju u roku od 14 dana od ulaska u Indiju da se registruju u kancelarijama Foreigners Regional Registration Office (FRRO) u Nju Delhiju, Ahmedabadu, Amritsaru, Bangaloru, Kalikutu, Čenaju, Kočiju, Mumbaju, Goi, Hajderabadu, Kolkati, Laknauu i Trivandrumu, ili u policiji (Superintendent of Police) u drugim oblastima.
U slučaju da putnik propusti da se registruje, moguće je da mu bude određena zatvorska kazna, naplaćena novčana kazna ili onemogućen izlazak iz Indije dok se ne dobije dozvola Ministarstva unutrašnjih poslova Indije za napuštanje zemlje.
Za ulazak u Indiju nije potrebno posedovati polisu zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako državljani Republike Srbije u Indiju dolaze iz zemalja Afrike i Latinske Amerike koje ulaze u tzv. endemičnu zonu žute groznice, kada je potrebno posedovanje tzv. „žutog kartona” odnosno potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice. Lista ovih zemalja dostupna je na internet prezentaciji www.immigrationindia.nic.in, sekcija Health Regulations.
ZABRANjENO je unošenje sledećih artikala u Indiju: vatreno oružje, narkotici i psihoaktivne supstance, pornografski materijal, falsifikati, piratska roba i roba kojom se krše prava intelektualne svojine, kao i antikviteti.
Roba čiji je uvoz OGRANIČEN: municija, žive ptice i druge životinje (uključujući kućne ljubimce), biljke i seme biljaka, ugrožene vrste biljaka i životinja (žive i mrtve), bilo kakva roba sa namerom korišćenja u komercijalne svrhe, radio-predajnici koji nisu odobreni za uobičajenu upotrebu, zlato i srebro (osim nakita), indijska i strane valute koje prekoračuju odobrene iznose.
Ne postoji ograničenje u pogledu količine novca koji se unosi u Indiju. Međutim prijava vrednosti (Currency Declaration Form) je neophodna kada se unosi 5.000$ ili više u gotovini, odnosno 10.000$ ili više u gotovini i/ili vrednosnim papirima.
Unošenje kućnih ljubimaca (psi, mačke, ptice i sl.) je dozvoljeno putnicima koji se sele/vraćaju u Indiju nakon dve godine neprekidnog boravka u inostranstvu, pri čemu je moguće uneti najviše dve životinje po putniku, uz posedovanje odgovarajuće veterinarskog sertifikata o primljenim vakcinama, koji je preveden na engleski jezik.
Zdravstvena situacija u Indiji može biti složena pa pogledajte Vakcinacija pre putovanja u Indiju.
Ambasada Indije u Beogradu
Đorđa Radojlovića 7a, 11 000 Beograd
Tel: +381 11 2666 – 520, +381 11 2667 – 990
Fax: +381 11 367 4209
Najpovoljnije avio karte za sve gradove Indije možete dobiti klikom na Jeftine avio karte za Indije.
Sve dodatne informacije možete potražiti pozivom na 011/303 88 77 ili u svim Jumbo poslovnicama svakog radnog dana od 09-20 časova i subotom od 09-15 časova.
 
Save

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama