Vakcinacija pre putovanja u Indiju

Vakcinacija pre putovanja u Indiju
Vakcinacija pre putovanja u Indiju neophodna je kao prevencija da bi vaše zdravlje bilo zaštićeno na najbolji mogući način.

Vakcinacija pre putovanja u Indiju

Preporučuje se: VAKCINACIJA PROTIV HEPATITISA, TIFUSA, MALARI, DENGE i BESNILA
Nijedna vakcina nije obavezna, ali se preporučuje vakcinacija protiv hepatitisa A, hepatitisa B, tifusa i besnila. Poseban aspekt zdravstvene situacije u Indiji predstavljaju opasnosti od bolesti koje prenose komarci – malarije i dengi groznice.
Ove bolesti su karakteristične za sva područja Indije, pri čemu su naročito izražene u monsunskim periodima. Preporučuje se preduzimanje preventivnih mera protiv ujeda komaraca, prvenstveno u vidu korišćenja krema i nošenja odgovarajuće garderobe sa dugim rukavima i nogavicama prilikom boravka napolju, odnosno zaštita prostorija prilikom boravka u zatvorenom prostoru (zatvaranje prozora koji nemaju mreže za komarce, korišćenje električnih aparata protiv komaraca i sl.)
Opšta sanitarna situacija u Indiji je složena i zahteva visoki oprez prilikom konzumiranja vode, hrane i održavanja lične higijene. Ne preporučuje se konzumiranje vode sa česme nego isključivo flaširane vode.
Konzumiranje hrane kupljene od uličnih prodavaca, takođe, nije preporučljivo zbog nepostojanja sanitarne kontrole. Hrana koja se jede bi trebalo da bude termički obrađena, a u svežem obliku samo na mestima koja ispunjavaju potrebne higijenske uslove. Neophodno je redovno, a naročito pre jela, prati ruke sapunom i vodom ili, ukoliko to nije izvodljivo, koristiti za to predviđena dezinfikaciona sredstva.
Najkvalitetnije zdravstvene usluge u Indiji, u ambulantnom okruženju koje odgovara evropskim prilikama, pružaju privatne zdravstvene ustanove. Neke od privatnih poliklinika sa visokom reputacijom su „Max Healthcare” u Nju Delhiju i “Appolo Clinic” koja ima svoje ustanove u svim velikim gradovima Indije.
Lekarske usluge u Indiji su skupe, pa se preporučuje putno zdravstveno osiguranju.
Pre putovanja obavezno se blagovremeno obratite izabranom lekaru oko daljeg postupka preventivnog vakcinisanja.
Vakcinacija pre putovanja u Indiju samo je jedan od preduslova za vaše bezbedno putovanje. Da biste rizik od neželjenih bolesti tokom vašeg putovanja sveli na minimum morate obezbediti obavezno Međunarodno putno osiguranje za Indiju.
Sve dodatne informacije potražite u svim Jumbo Travel poslovnicama kao i pozivom na 011/303 88 77.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama