Vize za Dominikansku Republiku

Vize za Dominikansku Republiku

Turističke vize za Dominikansku Republiku za boravak do dva meseca mogu se dobiti na aerodromu dok se poslovne vize dobijaju u Ambasadi Italije.

Vize za Dominikansku Republiku – potrebna dokumenta

Turistička propusnica (tarjeta de turismo) za državljane Republike Srbije može se pribaviti na graničnim prelazima Dominikanske Republike, pre pasoške kontrole (aerodromi, lučke kapetanije, kopneni prelazi – u slučaju kopnenog prelaza iz Republike Haiti). Za detaljnije informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Dominikanske Republike u Beču.

Za ulazak u Dominikansku Republiku građanima Republike Srbije potreban je:

  • važeći pasoš i turistička propusnica – „Tarjeta de Turista“ (za turistički boravak do 30 dana), koja se pribavlja na aerodromu, na šalterima pre pasoške kontrole, po ceni od 10$, u efektivnom novcu. Imigracioni organi uzeće polovinu propusnice prilikom ulaska, a drugu polovinu prilikom izlaska iz zemlje, te je potrebno da turisti sačuvaju drugi deo.
  • „Planilla de embarque y desembarque“ – Od putnika se traži da, pre dolaska na pasošku kontrolu poseduju i popunjen obrazac o ulasku i izlasku iz zemlje.
  • Prilikom izlaska iz zemlje plaća se 20$ (pojedine avio linije – Iberija, Er Europa uključuju iznos u cenu avio-karte), te se preporučuje da se ovaj iznos poseduju u gotovom novcu.
  • Ukoliko se u Dominikansku Republiku putuje sa detetom koje ne nosi isto prezime kao i putnik, potrebno je dokazati srodstvo izvodom iz matične knjige rođenih na međunarodnom obrascu. Ako dete putuje sa licem koje mu nije roditelj, potrebno je ovlašćenje roditelja, propisno overeno pečatom Apostille i prevedeno kod sudskog tumača.

Za produžetak vize za Dominikansku Republiku, turisti se mogu se obratiti Generalnoj direkciji za migracije (Dirección General de Migración:  tel.+1809/508-2555).

U zemlju se mogu uneti predmeti za ličnu upotrebu, 2 l alkoholnog pića, 200 cigareta po osobi, kao i poklona u iznosu do 1.000,00$.
Kućni ljubimci (psi, mačke i sl.) mogu se uneti uz odgovarajuću potvrdu o vakcinaciji protiv besnila i veterinarski sertifikat sanitarnih organa zemlje porekla.
Strogo je zabranjeno unošenje narkotika i oružja, zatim svežih namirnica i biljaka, kao i iznošenje iz zemlje veće sume od 10.000,00$, kao i bilo kog iznosa nacionalne valute – dominikanskih pesosa.

Pre vašeg putovanja od velikog značaja će vam biti i Vakcinacija pre putovanja u Dominikansku Republiku.

Kontak sa carinskim organima:
Dirección General de Aduanas,
Abraham Lincoln 1101, Santo Domingo.
tel. +809/5477070
http://www.aduanas.gob.do/

Najpovoljnije avio karte za Dominikansku Republiku možete dobiti klikom na Jeftine avio karte za Dominikansku Republiku.

Sve dodatne informacije možete potražiti pozivom na 011/303 88 77 ili u svim Jumbo poslovnicama svakog radnog dana od 09-20 časova i subotom od 09-15 časova.

 

 

Save

Save

Save