Sremušijada 2017

Sremušijada 2017 okupila je mnogo poštovaoca lekovitih moći ove zaista čudotvorne biljke. Turistička agencija Jumbo Travel podržala je ovu divnu manifestaciju.

Sremušijada 2017

I ove godine održana je tradicionalna manifestacija Sremušijada. U prisustvu brojnih zvanica u beogradskom hotelu Mažestik održano je predavanje o veoma velikim lekovitim svojstvima ove biljke.

Na predavanju je istaknuto da Sremuš povoljno deluje u lečenju arterioskleroze, visokog krvnog pritiska i na niz želudačnih i crevnih tegoba , te bolesti jetre. Uzimanje ekstrakta sremuša pokazalo se korisnim u terapiji mnogih bolesti disajnog sistema (bronhitis, astma i dr.). Delotvoran je lek protiv crevnih parazita kod dece, a stimuliše i rad želuca i creva.

Pomaže u izlečenju rana koje sporo zarastaju ako se premažu svežim sokom od sremuša. Pospešuje izlučivanje viška sluzi iz pluća i omogućava iskašljavanje, što je posebno korisno za starije ljude kojima su pluća stalno puna sluzi i zbog toga imaju tegobe prilikom disanja.

Značaj ove manifestacije prepoznala je i turistička agencija Jumbo Travel koja je svojim nesebičnim doprinosom pomogla u organizaciji.