Ordržana je 7. Drugarijada na kampu prijateljstva

Ordržana je 7. Drugarijada na kampu prijateljstva. Na ovogodišnjem, sedmom po redu kampu prijateljstva, od 16. do 21. septembra, boravilo je više od 130 dece iz manje razvijenih sredina, iz isturenih odeljenja koja se nalaze u selima pri opštinama Sremska Mitrovica, Smederevo, Kragujevac, Aleksinac, Vlasotince i Irig. Raznovrsne avanturističke i sportske aktivnosti, kreativne i umetničke radionice za njih je, u saradnji sa timom stručnjaka, pripremila Fondacija Novak Đoković.

Kao i tokom ranijih godina, podršku pri organizaciji Drugarijade pružili su prijatelji fondacije a medju njima i Jumbo Travel na šta smo izuzetno ponosni.

„Moto našeg kampa je Prijateljstvo bez granica, a održavanje sedmog po redu je dokaz da smo u toj misiji uspeli. Srećni smo zbog činjenice da je Drugarijada postala tradicija i da će nova generacija mališana poneti lepe uspomene sa Kopaonika koje će ih celog života podsećati na vrednosti prijateljstva i važnost poštovanja drugih. Naša fondacija već 12 godina predano radi na tome da za svako dete stvori jednake šanse, a upravo su igra i druženje jedan od preduslova za srećno detinjstvo koje je važno za formiranje ličnosti u kasnijim fazama“, istakla je globalna direktorka i ko-osnivač fondacije Jelena Đoković.

Kamp predstavlja kratku, dinamičnu ekskurziju sa mnoštvom zanimljivih aktivnosti, u kojima je tokom prethodnih godina učestvovalo 650 dece i 85 nastavnika iz 34 grada u Srbiji. Ideja je da kroz program i moto Prijateljstvo bez granica, deca sa Drugarijade ponesu lepu uspomenu koja će ih celog života podsećati na vrednosti prijateljstva i važnost poštovanja drugih.

Izvor: Fondacija Novak Đoković
Fotografije: Jelena Ivanović

« 1 од 2 »