Zašto se u januaru ide u Rimini?

Da bi se jeli vrhunske kolači i peciva na Sajmu poslastičarstva i pekarstva koji se održava od 21. do 25. januara.
Rimini je jedno od najpopularnijih odmarališta na italijanskoj obali Jadranskog mora. Smešten u pokrajini Emilija-Romanja, Rimini je glavni grad istoimene oblasti i jedini koji se nalazi na moru.
Italijanima i brojnim stranim turistima ovo je vrlo poznata destinacija, a ono čime se posebno ponosi Rimini jeste internacionalni Sajam SIGEP koji je u ovogodišnjem 33. izdanju priznat kao svetski najvažniji u oblasti sladoledarstva i primarni evropski izlog sa zanatskim italijanskim slatkišima, a takođe jača svoj položaj kada je pekarski zanat u pitanju.  
Ovaj Sajam je prošle godine posetilo više od 100.000 posetilaca koji su mogli da upoznaju 730 izlagača raspoređenih u 14 hala, piše “Blic“.
Takom boravka u Riminiju možete da obiđete i Ravenu, na čijoj teritoriji se nalaze istorijski spomenici, crkve ukrašene mozaicima, vidljiva su dostignuća ranovizantijske umetnosti. U središtu Ravene nalazi se Danteov grob, a svakako treba obići mauzolej Gala Placidija, pravoslavna krstionica, Arijanska krstionica, Arhiepiskopska kapela, Teodorihova crkva San Apolinare Nuovo, crkva San Vitale i mnoge druge…
Pored Ravene moguće je obići i stari univerzitetski grad Bolonju, dom čuvenog Umberta Eka i omiljeno mesto Getea, Stendala i Hesea. Stari deo grada prepoznatljiv je po brojnim srednjovekovnim tornjevima, a Azineli koji je visok 97 metara i Garisenda predstavljaju dva glavna simbola Bolonje. Sagrađeni su u 12. veku, a interesantno je da su oba nakrivljen.
Da bi ste se popeli na vrh Azinelija treba da savladate 500 stepenika, ali zato ćete biti nagrađeni veličanstvenim pogledom. U centru su i monumentalne građevine, Katedrala sv. Petronija, Gradska kuća, Arkada Banči i Palata Podesta, a poseban osećaj donosi Neptunova fontana, koja se nalazi na Velikom trgu.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama