Za Brazil obavezan negativan PCR test

Za ulazak u Brazil od Nove Godine obavezan je negativan PCR test. Ova zemlja, koja je do nedavno bukvalno bila bez ikakvih ograničenja u pogledu putovanja, sada je odlučila da pooštri pravila za ulazak u zemlju.

Od 30. decembra 2020. na snagu su stupila nova pravila prema kojima je svima koji ulaze u Brazil, bilo da se radi o stranim državljanima ili o Brazilcima koji se vraćaju iz inostranstva, obavezan negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata od trenutka poletanja ka Brazilu.

Svim strancima koji ne budu imali negativan test neće biti odobreno ukrcavanje na let ka Brazilu. Osim testa svi putnici ka Brazilu moraju da predaju medicinski upitnik koji je propisalo Ministarstvo zdravlja Brazila.

Osim ulaznih restrikcija, u Brazilu nisu na snazi bilo kakve druge mere. Postoji obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru i izvesne restrikcije po gradovima koje su lokalne vlasti uvele. Pojedini parkovi su zatvoreni u Sao Paulu, plaže su zatvorene u Salvadoru, dok u Rio de Žaneiru nema značajnijih restrikcija, a sve turističke atrakcije su otvorene za posete.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama