Wizz Air će prekinuti sedam EX-YU linija tokom zime

Wizz Air će tokom predstojeće zimske sezone privremeno obustaviti sedam linija iz četiri grada u bivšoj Jugoslaviji, pri čemu će biti pogođene tri njegove baze. Budžetski avioprevoznik pauziraće letove od Skoplja do Bremena i Hanovera tokom zimske sezone, koja počinje 31. oktobra i traje do 26. marta 2022. Obe destinacije biće obnovljene sledećeg leta. Osim toga, Wizz Air će privremeno obustaviti letove za Vaxjo od 3. do 31. oktobra. Postojeća ograničenja putovanja zemalja članica Evropske unije nametnuta putnicima koji dolaze iz Makedonije uticala su na potražnju na određenim rutama. Uprkos suspenzijama, Wizz Air će sredinom decembra dodati tri nova polaska iz Makedonske prestonice, u Torino, Bolonju i Bremen, kao i stacioniranje petog aviona u gradu.

Aviokompanija će takođe privremeno obustaviti letove iz Beograda do Larnake i Sandefjorda tokom zime, a koji je uveden tek ovog jula nakon nekoliko odlaganja. Kipar i Norveška su poslednjih nedelja pooštrili uslove za ulazak za Srpske državljane. Air Serbia će obavljati letove kao alternativa, a aviokompanija će nastaviti da održava letove za Larnaku i Oslo tokom narednih zimskih meseci. Uprkos suspenzijama Wizza, niskotarifni prevoznik i dalje je posvećen postavljanju svog trećeg aviona u Srpskoj prestonici ovog decembra i uvođenju četiri nove linije, uključujući Hahn, Billund, Barselonu i Vaxjo.

To će uticati i na bazu Wizz Air-a u Tuzli, a aviokompanija će prekinuti letove prema Vaxju i Skavsti u Švedskoj tokom zime. Usluge ka Skavsti će biti obnovljene krajem marta 2022. godine, letovi za Vaxjo se vraćaju sredinom juna. Nadalje, Wizz će 29. oktobra prekinuti letove između Podgorice i Budimpešte, a usluge će biti nastavljene 13. juna sledeće godine. Mrežne promene su i dalje moguće.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama