Voliš čokoladu? Pakuj se!

Strast prema čokoladi i putovanjima može se spojiti obilaskom muzeja koji su posvećeni toj neodoljivoj poslastici.
Listu najboljih muzeja čokolade u svetu sastavio je australijski sajt VirtualTourist. U Kelnu, u Nemačkoj, na samoj obali reke Rajne, nalazi se jedna moderna zgrada i u njoj čokoladna fontana! Taj Muzejčokolade je jedan od najposećenijih u Evropi, a osim keksa koji posetioci mogu da umaču u fontanu, na raspolaganju su im razni eksponati, fotografije i čokoladne poslastice koje prikazuju istorijat najpopularnijeg slatkiša.
“Muzej tajni čokolade”, elegantan i otmen, nalazi se, pogađate gde? U Francuskoj, naravno. Smešten je u jednom alzaškom selu, a posetiocima nudi, osim degustacije raznih čokoladnih đakonija, i pozorište i prodavnicu suvenira. “Neverovatni svet čokolade” nalazi se daleko od Evrope – u australijskoj državi Viktoriji. Tamo, verovali ili ne, možete videti čokoladne replike poznatih skulptura, čak i Mikelanđelovog Davida!
Ako vam se ne ide baš tako daleko, posetite Muzej čokolade u Barseloni i tamo vas čekaju neverovatne skulpture, toliko realistične da posetioci često ne veruju da su napravljene od čokolade. U Muzeju u Pragu, takođe sva čula uživaju. Zbirka starih omota za čokolade, kao i demonstracija procesa proizvodnje, ostavljaju bez daha. U muzeju koji se zove “Istorija čokolade” u belgijskom gradu Brižu će vas na specijalnim predavanjima ubediti da je čokolada ne samo ukusna, već i zdrava.
Izložbeni prostor Muzeja čokolade na južnokorejskom ostrvu Dedu Do, pored radionice i umetničke galerije, posetioce fascinira čokoladnom replikom čuvenog tramvaja iz San Franciska!

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama