U kojim hotelima odsedaju svetske zvezde

Spavajte kao Lejdi Gaga, pijte koktel u stilu Paris Hilton ili hodajte stopama Naomi Kembel: širom Evrope možete da uživate u istim uslugama kao i slavni gosti.
Hotel De Crillon (Pariz, Francuska)Luksuzan hotel na Trgu Konkord. Od predvorja do svake od 174 sobe, sofisticirani enterijer izrađen je u mermeru, sa antikvitetima i ekstravagantnim svećnjacima koji oblivaju prostorije zlatnom svetlošću. Vrhunac je Bernštajn apartman od 250 kvadrata, sa dve terase koje gledaju na Ajfelovu kulu, kao i prostorom za recepciju i elegantnom trpezarijom. Gostima su na raspolaganju humidor sa finim cigarama i veliki izbor alkoholnih pića. Ovde su odsedali Madona, Dženifer Lopez, Maraja Keri, Arnold Švarceneger, dalaj lama, Džeki Kenedi i Elizabet Tejlor.
Hotel Byblos (Sen Trope, Francuska)Zahvaljujući svojoj listi poznatih gostiju i divljim noćnim žurkama, ovaj hotel u srcu grada je poslednjih pedeset godina legenda Azurne obale. Ima 44 sobe i 47 apartmana, svaki u provansalskom stilu sa individualnim antikvitetima i ekstravagantnim krevetima-baldahinima. “Zvezda” hotela je Rivijera apartman od preko 175 kvadrata sa dve spavaće sobe, dnevnom sobom i privatnom terasom sa koje gosti imaju neometan pogled na bazen.
 
Trendi mesto je i klub hotela, Les Caves de Roy, u kome su đuskale Žizel Bundšen, Kejt Mos i Naomi Kebel. Među slavnim gostima bili su Paris Hilton, Penelope Kruz, Kajli Minog, Mik Džeger, Boris Beker i Bekamovi.
Grandhotel Schloss Bensberg (Bergiš Gladbah, Nemačka)
Barokno mesto u zapadnoj Nemačkoj nudi jedinstven panoramski pogled od doline Rajne do Kelnske katedrale. Hotel ima 120 soba i apartmana u kojima gosti mogu da se baškare u kraljevskom ambijentu. Čvrst tapaciran nameštaj, mekani tepisi i veliki kreveti karakteristični su za prostrane sobe okupane svetlošću. Iz predsedničkog apartmana (150 kvadrata) gost ima pogled na zapanjujuću panoramu Kelna, dok gurmanski restoran Vendôme nudi gostima francusku kuhinju za koju je zadužen čuveni kuvar Joahim Visler. U prvoklasnim uslugama ovoga hotela uživali su Lejdi Gaga, Pol Makartni i Prins.

Hotel W (Barselona, Španija)
Nalazi se u zgradi u obliku jedra odmah uz plažu. Trendi atmosfera oseća se na svih 26 spratova u 473 luksuzne sobe i apartamana. Svetlucavi materijal, metal i mermer, kao i meko šaroliko osvetljenje daje sobama futuristički izgled. U apartmanu čudnog naziva “Extreme Wow Suite” gosti mogu da uživaju u pogledu na grad i Mediteransko more od 360 stepeni. Na raspolaganju su tri spavaće sobe i kupatila, terasa sa džakuzijem i ultra-moderni nameštaj. Posle zalaska sunca poslednji sprat postaje trendi mesto za okupljanja, gde lepo obučeni gosti uživaju u koktelu uz ritam hausa sa DJ pulta. Veliki obožavalac ovog hotela je Šakira, koja je video za pesmu „Loca” snimila na plaži tik uz hotel. Na listi gostiju bila je i Eva Mendes.

Hotel Hassler (Rim, Italija)Legendarni hotel smešten je u blizini Španskih stepenica. Svaka od 95 elegantnih soba i apartmana je posebno ukrašena antikvarnim, raskošnim lusterima, ogledalima i skupocenim materijalima. Penthaus apartman od 300 kvadrata, sa pristupom privatnoj terasi na krovu, nudi ekslkuzivni pogled na Večiti grad. U okviru hotela je restoran Imàgo okićen „mišlenovim” zvezdama. Kad god se zatekne u Rimu Tom Kruz boravi u ovom apartmanu, a među slavnim gostima bili su Kameron Dijaz, Džordž Kluni, Madona, Dženifer Aniston, Odri Hepbern i kraljevski parovi – princ Renije od Monaka sa suprugom Grejs Keli i španski kralj Huan Karlos sa suprugom Sofijom.
 
Hotel St. Martins Lane (London, Engleska)
Ovaj trendi dizajnerski hotel u Kovent Gardenu dočekuje goste impresivnim foajeom sa ogromnim staklenim vratima, intimnim nišama, velikim stupcima i zidovima od krečnjaka okupanim ambijentalnom svetlošću. U sobama dominiraju beli zidovi i nameštaj uveče osvetljen šarenim snopovima svetlosti iz mnogobrojnih lampi. Jedinstvena igra svetlosti odigrava se i u Penthaus apartmanu od 100 kvadrata opremljenim najsavremenijom tehnologijom i trendi dizajnerskim nameštajem. Čak i Paris Hilton radije provodi noći u ovom hotelu sa pet zvezdica nego u sopstvenom. Ovde su spavali i Fergi iz Black Eyed Peas, Kajli Minog, Boj Džordž, Mel Si i drugi.

Schlosshotel im Grunewald (Berlin, Nemačka)
Nekadašnja rezidencija dr Valtera fon Panvica, bliskog saradnika cara Vilhelma, izgrađena je početkom 20. veka i još uvek odiše prefinjenom elegancijom toga vremena. Štuko tavanice, čvrsta vrata, veličanstven salonski nameštaj i najfinije tkanine karakterišu enterijer ovog hotela od pet zvezdica sa 53 sobe i apratmana. Jedan od njih je i Grinevald apartman, koji je dizanirao Karl Lagerfeld. Prostire se na 100 kvadratnih metara i sastoji se od salona, velike spavaće sobe i prostranog kupatila od rukom slikanih francuskih pločica. Ovde su odsedali Demi Mur i Ašton Kučer, a za vreme SP u fudbalu 2006. tu je bila smeštena nemačka reprezentacija.Na ovom mestu Dženet Džekson je predstavila svoj album nemačkim medijima.

Hotel Das Triest (Beč, Austrija)Ovaj dizajnerski hotel blizu Karlsplaca dočekuje svoje goste u stilizovanom ambijentu. Ono što je pre 300 godina bila štala za konje koji su korišćeni u poštanskoj službi danas je trendi sastajalište austrijske prestonice. Preko 90 kvadrata prostora i pristup hotelskoj bašti su karakteristike poslovnog apartmana sa elegantnim nameštajem od skupocenog drveta. Noćne ptice grada okupljaju se u Silver baru na piću. Među gostima su bili Sil, Hajdi Klum, Ejmi Vajnhaus i Lejdi Gaga.
 
The Morrison Hotel (Dablin, Irska)
Nalazi se na reci Lifi. Reč je o fuziji modernog dekora i tradicionalnih elemenata. Predvorje krase zidovi snežno bele boje i umetnička dela u kombinaciji sa podovima od čvrstog betona, toplog kolorita i sofisticiranog svetla. Sobe su takođe u modernom stilu, u krem tonovima i pažljivo pozicioniranim izvorima svetlosti. Penthaus apartman ima mesta za osam ljudi koji mogu da večeraju u privatnosti sa pogledom na Dablin. U hotelu su boravili Bijonse i Džej Zi i Kristina Agilera.

Hotel InterContinental (Diseldorf, Nemačka)
Nalazi se u šik ulici blizu Königsallee. Ima 286 soba i apartmana u neutralnim tonovima sa tamnim drvenim nameštajem. Svaki apartman ima najmanje 55 kvadrata, spavaću sobu, dnevnu sobu, veliko kupatilo i orman. Ovde su odsedali Džastin Biber, Nik Nolti, Robi Vilijams i Madona, piše 
B92.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama