Šoping – dobar razlog za putovanje

Ok su sitni suveniri, autentični proizvodi mesta koja ste obišli, fotografije nezaboravnih predela, utisci iz muzeja… ali i pravi šoping je ono zbog čega treba krenuti na put.
Ljubitelji popularnih brendova kao što su Zara, Mango, Benetton, ali i Bata, Camper, Geox… ne treba da očekuju da će mnogo jeftinije proći u inostranstvu nego u Srbiji. Cene u prodavnicama tih robnih marki su gotovo iste kao i kod nas, osim u vreme rasprodaja. Onda se stvarno isplati otići u neki evropski grad radi šopinga.
Nije bitno da li ćete “prečešljati” najveći tržni centar u Evropi WestEnd u Budimpeti, prodavnice ušarmantnim rimskim uliicama, elegantne butike u Parizu, možda čuvenu galeriju Lafayette, ili ćete izabrati šoping u Pragu, gde osim Škode ima svašta drugo da se kupi.
Ne zaboravite ni na Španiju – “izvor” najprodavanijih brendova kao što su Zara i Mango. Najjeftinije ćete proči u vreme božićnih praznika sniženja su i do 70 odsto, a radnje su bogato dekorisane. U nekim zemljama, kao što su Švedska, Austrija i Nemačka, tokom decembra se održavaju specijalni božini sajmovi. Najveći je u Nirnbergu. Tamo se 1. decembra gradski trgovi pretvaraju u tržne centre pod vedrim nebom.
Za ljubitelje prekookeanskih destinacija predlažemo Njujork u Americi. Ne propustite Macys i Bloomingdales tokom decembra. Strancima se čak odobrava i dodatnih 10 odsto popusta. Hong Kong nam je najdalje, ali se i najviše isplati. Naročito u decembru i januaru. Tamo vas čekaju “outlet” prodavnice čuvenih modnih kuća kao to su Chanel, Gucci, Louis Vuitton…
Dubai je sledeća istočnjačka šoping destinacija koju vam od srca preporuujemo. Nalazi se u bescarinskoj zoni pa je samim tim i “šoping meka”, naročito ako ste planirali da kupujete krzno, nakit, satove i tehniku robu. I Istanbul je odličan, a ove godine će biti održan i prvi “Istanbul šoping fest”, od 18. marta do 26. aprila. Kupci iz inostranstva biće oslobođeni poreza!

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama