Ryanair uvodi let Sofija – Zagreb

Ryanair će ovog avgusta pokrenuti novu dvonedeljnu liniju između Sofije i Zagreba. Letovi će leteti dva puta nedeljno, svakog utorka i subote, počev od 3. avgusta.

Tokom pretpandemije 2019. godine, Sofija je bila najprometnija regionalna ruta aerodroma Zagreb. Sa gotovo 15.000 putnika koji lete indirektno između dva grada u okviru jednog plana puta.

Croatia Airlines je u početku prepoznala priliku i planirala je pokretanje dvonedeljnog prevoza između ta dva grada još 2014. godine, međutim, oni su bili odloženi dok je kompanija krenula u proces restrukturiranja, zabranjujući joj uvođenje novih linija u to vreme.

Godine 2020. ponovo je pregledao planove za uvođenje operacija u Sofiju i zakazao sezonsku tronedeljnu uslugu. Letovi su na kraju otkazani kao rezultat Covid-19.

Ryanir, evropska avio-kompanija,02.juna je proslavio prvi let za Zagreb novom linijom,koja će saobraćati dva puta nedeljno za briselski aerodrom Šarlroa. Druga linija za Milano Bergamo biće lansirana 17. juna, dok će tri druge linije do Geteborga, Londona Stansteda i Rima Ciampina biti dostupne od 23. jula, kada će prvi avion Ryanair-a biti smešten u glavnom gradu Hrvatske.

Potpuni raspored Rianaira za Zagreb za leto 2021 biće dostupan od septembra kada će drugi avion biti smešten u Zagrebu i devet novih linija će biti lansirano do Nemačke, Francuske, Norveške, Švedske i Crne Gore.

Direktor prodaje i marketinga kompanije Ryanair za CIE i Balkan, Olga Pavlonka je rekla:„Drago nam je što smo službeno proslavili svoj prvi let za Zagreb u našoj novoj liniji dva puta nedeljno za Brisel Šarlroa. Naša druga ruta do Milana Bergama biće lansirana 17. juna.Zajedno s našim naprednim otvaranjem baze u Zagrebu, Ryanair će upravljati s ukupno pet ruta, koje će zatim pratiti dodatnih devet novih ruta i još više letova dostupnih za rezervaciju od septembra.“

Direktor razvoja ruta aerodroma Zagreb, Iavuz Aitis rekao je:„Drago nam je što možemo pozdraviti prvi let kompanije Rianair na aerodromu Zagreb. Počevši od letova Charleroi, Rianair će povezati aerodrom Zagreb sa 14 novih destinacija za manje od 3 meseca.Uzbuđeni smo, jer je ovo samo početak. U vrlo bliskoj budućnosti grad Zagreb bit će pristupačniji nego ikad i pretvorit će se u živahnu destinaciju za odmor zahvaljujući najboljoj ikad povezanosti koju pruža Zračna luka Zagreb. ”

Svim našim klijentima pružamo mogućnost kupovine Ryanair avionske karte na 8 rata bez kamate.
Sve informacije u vezi sa rezervacijom i kupovinom avio karti za sve destinacije avio kompanije Ryanair možete dobiti putem telefonskog broja 011 303 88 77 i putem e-mail adrese avio-karte@jumbo.rs ili putem naše internet stranice za pretragu avio karata.

 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama