Ryanair će u decembru lansirati devet novih zagrebačkih linija

Niskotarifni prevoznik Rianair uvešće devet novih linija iz Zagreba ovog decembra, jer danas zvanično otvara svoju novu bazu u glavnom gradu Hrvatske postavljanjem svog prvog Airbusa A320, kojim upravlja podružnica Lauda Europe.

Prevoznik će započeti operacije iz Zagreba za Malagu, Dablin, Pafos, Bazel, Ajndhoven, Solun, Maltu i Napulj, dopunjavajući ranije najavljeni Mančester.

Svi letovi će se održavati dva puta nedeljno, sa izuzetkom za Dublin koji će saobraćati tri puta nedeljno.

Novi dodaci biće uvedeni između 1. decembra i 17. decembra.Da bi održao svoju rastuću mrežu, prevoznik će dodati treći mlaz od decembra.

Govoreći danas na konferenciji za novinare u Zagrebu, izvršni direktor kompanije Ryanair, Eddie Vilson, rekao je, „Imamo jedan avion sa sedištem u Zagrebu od 23. jula, drugi dolazi u septembru, a treći u decembru. Ovog leta imamo 41 frekvenciju nedeljno i povezujemo sve od Londona do Billunda, od Osla pa sve do Rima. Dakle, zimi dodajemo devet novih ruta, ukupno 25 ruta i nadam se da ćemo to rasti sledećeg leta.Moram da zahvalim aerodromu u osiguranju Ryanaira i za Zagreb i za Hrvatsku. Ono što vam mogu obećati je da će svi koji lete kroz ovaj aerodrom u narednih dvanaest meseci plaćati manje za svoje avio karte “.

Kao rezultat najnovijeg širenja Ryanaira, aviokompanija će postati najveći prevoznik aerodroma Zagreb na osnovu broja ponuđenih ruta.

Croatia Airlines je ranije rekao da će se prilagoditi konkurenciji. „Croatia Airlines prilagodiće svoje poslovanje novim okolnostima na tržištu što je više moguće. Treba napomenuti da su neke od novo najavljenih ruta (kompanije Ryanair) prema sekundarnim aerodromima na destinacijama koje opslužuje nacionalna aviokompanija koja redovno leti do primarnih aerodroma, odnosno glavnih evropskih čvorišta (Brisel, Frankfurt, Rim, London, Pariz), tokom godine, na taj način kontinuirano pružajući Hrvatskoj vezu sa ostatkom svijeta “, napomenula je kompanija.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama