Royal Jordanian pokreće letove između Amana i Sarajeva

Jordanski nacionalni prevoznik Royal Jordanian uvešće ovog leta novu sezonsku dvonedeljnu liniju između Amana i Sarajeva.

Letovi će početi 17. juna i saobraćati dva puta nedeljno, svakog utorka i petka, avio-kompanijom Airbus A320 sa 150 sedišta, sa dvanaest sedišta u poslovnoj klasi i preostalih 138 u ekonomskoj.

Operacije će biti nastavljene do 9. septembra.

Royal Jordanian je ranije koristio codeshare na liniji Turkish Airlinesa do glavnog grada Bosne i Hercegovine. Prevoznik je najavio da proučava potencijalne operacije za Sarajevo još 2018. za lansiranje 2019. godine, međutim, letovi nikada nisu realizovani. Pored toga, ova aviokompanija je takođe bila dio jordanskog konzorcijuma koji se 2008. godine nadmetao za 49% udela u bivšoj bosansko-hercegovačkoj avio-prevoznici BiH Airlines, iako neuspešno.

Royal Jordanian se ne suočava sa direktnom konkurencijom na ruti. Na osnovu podataka OAG-a, vodećeg svetskog pružaoca digitalnih informacija o letovima, obaveštajnih podataka i analitike, u Sarajevu je bilo najviše indirektnih putnika u i iz Amana u bivšoj Jugoslaviji, ispred Beograda i Ljubljane. Ostvario je više dolaznog nego odlaznog saobraćaja, pri čemu su Jordanci tokom letnjih meseci tražili odmor u Bosni i Hercegovini. U 2019. godini pre pandemije, preko 3.100 putnika letelo je indirektno na jednom putu između dva glavna grada. Komentarišući uslugu, Royal Jordanian je rekao: „Nova ruta će služiti za turizam, olakšati putovanja za poslovne ljude i poboljšati trgovinu“.

Royal Jordanian će postati druga članica Oneworld alijanse koja će opsluživati Sarajevo nakon Qatar Airwaysa, koji je najavio nastavak letova iz Dohe za glavni grad Bosne i Hercegovine ovog juna nakon dvogodišnje pauze, kao rezultat pandemije korona virusa. Ostali bliskoistočni avioprevoznici koji će održavati operacije za Sarajevo ovog ljeta su Kuwayt Airwais, Fly Dubai, Air Arabia, Flinas, Wizz Air Abu Dhabi i Oman’s Salam Air.

Red letenja:

AMAN – SARAJEVO – AMAN

RJ175  AMM   05.00h – SARAJEVO 07.20h
RJ176  SARAJEVO  08.20h – AMAN 12.55h

Karte bi uskoro trebalo da budu u prodaji.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama