Novi codeshare ugovor Air Serbie i Etihada

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Srbije, najavila je danas proširenje svog codeshare partnerstva sa akcionarskim partnerom Etihad Airways-om, nacionalnom aviokompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje uključuje dva dnevna leta na liniji između Beograda i Kolomba u Šri Lanci, preko Abu Dabija.
Novi codeshare ugovor Air Serbie
Prema sporazumu, koji stupa na snagu 30. jula 2014. godine, Air Serbia će staviti svoj JU kod na dva dnevna leta Etihad Airways-a između Abu Dabija i Kolomba.
Etihad Airways i Air Serbia već imaju codeshare sporazum za letove između Beograda i Abu Dabija, nudeći zajedno dva dnevna leta između ova dva grada.
Pored Abu Dabija, novi codeshare ugovor Air Serbie  pokriva još šest popularnih destinacija iz mreže Etihad Airways-a: Sidnej, Melburn, Brizbejn, Pert, Kuvajt i Sejšele.
Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia-e, izjavio je: “Sa zadovoljstvom proširujemo naš codeshare sporazum sa Etihad Airways-om, zahvaljujući kome sada možemo da ponudimo putnicima premijum usluge i izuzetno laku povezanost između Srbije i Šri Lanke preko Abu Dabija.”
“Poboljšanje povezanosti i povećanje mogućnosti za izbor našim putnicima podržava našu strategiju izgradnje vodeće aviokompanije u regionu sa širokom mrežom atraktivnih destinacija.”
Ova codeshare linija će olakšati putovanja između Šri Lanke i Srbije, u potpunom skladu sa Sporazumom o aviouslugama koji su Šri Lanka i Republika Srbija potpisale 10. juna 2014.
Šri Lanka, koja je ranije smatrana izgubljenim rajem, prepuna je prelepih pejzaža, visokih planina, gustih šuma i divljih vodopada, dok se njene zlatne plaže mogu pohvaliti svojim pejzažima kao sa razglednica.
Kolombo, sa oko 650.000 stanovnika, najveći je grad i komercijalni centar Šri Lanke. Ovaj grad je sedište većine korporacija, restorana i zabavnih sadržaja ove države, kao i čuvenih znamenitosti kao što su šetalište Galle Face Green, Viharamahadevi park i Nacionalni muzej.
Letove na liniji Air Serbia-e Beograd – Abu Dabi obavlja Erbas A320 sa dve klase, konfigurisan tako da prima 155 putnika, sa 8 sedišta u biznis klasi i 147 sedišta u ekonomskoj klasi. U skladu sa novim bojama aviokompanije i modernim avionom, usluga tokom leta je takođe osvežena novim izborom hrane, uslugom pića tokom leta i poboljšanom ponudom zabavnog sadržaja, što pruža veću mogućnost izbora za putnike koji lete Air Serbia-om.
Etihad Airways je ponovo uveo letove za Kolombo u januaru 2010. i trenutno obavlja dva leta dnevno između Abu Dabija i prestonice Šri Lanke avionom Erbas A320 sa dve klase.

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama