Montenegro Airlines postigao rekord za vikend

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines je oborio rekord, prevezavši više odsedam hiljada putnika, saopšteno je iz kompanije.
Montenegro Airlines

Za pogranicne službe, pogotovo Upravu policije i Upravu carina, svih sedam graničnih prelaza u Boki, protekli vikend bio je “udaran” – ostvaren je rekordan promet putnika, vozila, plovila i vazduhoplova.
Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines je oborio rekord, prevezavši više odsedam hiljada putnika, saopšteno je iz kompanije.
Najfrekventiji prelaz – Debeli brijeg, prešlo je 85.640 lica, 10.246 više nego u istom periodu prošle godine, a registrovano je i 11,05 vozila više – ukupno 24.358 vozila. Gužvi je bilo i na ulazu i na izlasku iz Crne Gore.
Na drugom, manjem graničnom prerlazu sa Hrvatskom – Kobila, takode je zabeležen porast broja lica i vozila za 74,2, odnosno 63,2 odsto u odnosu na prve dane avgusta prošle godine, prenosi Radio Jadran.
Za vise od 20 odsto bolju “posetu” zabeležila je i Luka Zelenika. U njoj je, kao i u luci nautičkog naselja Porte Montenegro, za dane vikenda registrovano za više od 24 odsto više putnika u odnosu na uporedni period prošle godine. Plovila je bilo za 20, odnosno skoro 40 odsto više.
Brojem prihvaćenih vazduhoplova kao i onih koji su poleteli iz Tivta, zadovoljni su na tivatskom aerodromu. Prvog vikenda avgusta zabeleženo je 12,2 odsto više registrovanih lica, kao i 7,3 odsto više registrovanih vazduhoplova.
Izvor: Tanjug

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama